Cum se pregătesc pompierii să intervină în caz de dezastru. Noile echipamente de intervenţie în caz de dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamentele sunt achiziţionate în cadrul proiectului „Multi risc – modul I”  – Programul Operaţional Infrastructură Mare
Echipamentele sunt achiziţionate în cadrul proiectului „Multi risc – modul I”  – Programul Operaţional Infrastructură Mare

Echipamente noi de căutare şi salvare în dotarea pompierilor, achiziţionate în cadrul proiectului „Multi risc – modul I”  – Programul Operaţional Infrastructură Mare. Valoarea integrală a proiectului este de 157 milioane de lei, bani din fonduri europene.

Echipamente de tăiat şi spart beton, pentru stingerea incendiilor, proiectoare de mare putere rezistente la apă, echipamente de descarcerare grea, cricuri hidraulice şi pneumatice capabile să ridice chiar vagoane de până la 25 de tone, generatoare diesel pentru curent,  senzori seisimici care detectează şi amplifică vibraţiile generate de victimele unui cutremur rămase sub dărâmături,  echipamente de respirat şi chiar o staţie de încărcat butelii cu oxigen şi multe altele. Toate fac parte din echiparea standard al unui adevărat „container-minune“ cu suport logistic de intervenţie care îi vor ajuta pe pompieri să salveze vieţi.

Echipamentele sunt achiziţionate în cadrul proiectului „Multi risc – modul I”  – Programul Operaţional Infrastructură Mare, derulat în perioada octombrie 2016 - august 2018, valoarea integrală a proiectului fiind de 157 milioane de lei, bani din fonduri europene.
Containerele-minune sunt încărcate pe autocamioane speciale, dotate cu macara, şi pot fi deplasate, în cel mai scurt timp, oriunde este nevoie de aceste echipamente de ultimă generaţie.

Unde au ajuns containerele

„Până acum, au fost recepţionate cinci containere de suport logistic de tip I, cinci containere de suport logistic de tip II, dar şi cinci linii tehnice de întreţinere a echipamentelor de protecţie.
Acestea au fost distribuite Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă de la Bacău, Bihor, Dolj, Timiş, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Mureş şi Bucureşti-Ilfov“, a precizat Alin Maghiar, şeful Centrului Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din IGSU.

În viitorul apropiat, IGSU va primi şi celelelte echipamente din proiect. Astfel, vor fi achiziţionate 42 de autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare descărcare cu cârlig, 16 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, şase automacarale cu braţ şi platformă pentru transport accesorii şi materiale, şase automacarale cu braţ şi platformă pentru transport accesorii şi materiale, două autospeciale pentru tratamente hiperbarice şi oxigeno-terapie, o autospecială pentru păstrarea temporară şi transport în regim frigorific, precum şi o tabără mobilă pentru persoane sinistrate sau evacuate în sistem containerizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite