Cum se pot obţine paşapoartele simple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care solicită eliberarea paşapoartelor simple trebuie să depună cererile la serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor, în sistem de ghişeu unic, ori la serviciile

Persoanele care solicită eliberarea paşapoartelor simple trebuie să depună cererile la serviciile publice comunitare pentru evidenţa persoanelor, în sistem de ghişeu unic, ori la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a căror rază teritorială cei în cauză au domiciliul sau, după caz, reşedinţa. Termenul de soluţionare a cererilor nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare.
Persoanele care doresc să obţină paşaport simplu în regim de urgenţă depun cererile numai la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple. În astfel de cazuri, pe lângă taxele consulare prevăzute de lege, se plăteşte şi un tarif suplimentar de 100 lei (RON), iar termenul de soluţionare a cererii nu poate fi mai mare de 3 zile.

Cei care solicită eliberarea paşapoartelor simple trebuie să depună personal cererile şi să ataşeze la acestea, în mod obligatoriu, următoarele documente:
* cartea sau buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original şi în fotocopie, ori cartea de identitate provizorie dacă e cazul, însoţită de certificatul de naştere, în original şi în fotocopie;
* dovada achitării taxelor şi tarifelor de emitere a paşaportului;
* paşaportul anterior, dacă acesta există.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite