Cum au încercat zeci de bucureşteni să îi păcălească pe poliţişti că se deplasează „în interes de serviciu” în plină pandemie. 20 de dosare de uz de fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Un număr de 20 de dosare penale având ca obiect infracţiunile de fals şi uz de fals au fost deschise în Capitală, pe numele unor persoane care au minţit în declaraţiile pe propria răspundere sau au prezentat adeverinţe false că se deplasează în interes de serviciu, deşi, unii, nici nu erau angajaţi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, dosarele penale sunt acum instrumentate de parchetele care au competenţa teritorială a soluţionării acestora.

„În ultimele zile, în cadrul acţiunilor de verificare a măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au întocmit 20 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals sub semnătură private”, informează un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii au constatat că, de fapt, persoanele respective făcuseră rost de adeverinţe din partea unor angajatori, deşi aveau contractul de muncă suspendat sau nu aveau deloc un contract de muncă.

„În fapt, în urma verificării documentelor prezentate , a unor adeverinţe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele în cauză, fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajaţi ai societăţilor respective. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităţilor de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverinţelor.Vă informăm că aceste acţiuni continuă, poliţiştii având constant suportul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite