Cum a început scandalul dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu i-a pretins lui Sebastian Ghiţă, în perioada martie - aprilie, 150.000 de euro. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au dispus la data de 19 aprilie 2011 începerea urmăriri penale, iar miercuri, reţinerea inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Cezar Ion Ilie, pentru şantaj.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat în 4 aprilie Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj.

Potrivit unui comunicat din 3 aprilie, membrii CA al Asesoft au înţeles că au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vântu, care este implicat în activităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice etc.)".

În plus, Asesoft atrăgea atenţia lui Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţilor săi "să înceteze presiunile la adresa jurnaliştilor de la Realitatea Media, întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună este lipsit de legitimitate şi afectează credibilitatea trustului".

În 5 aprilie a fost convocat Consiliul de Administraţie al Realitatea Media pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia".

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, afirma că îi este ruşine de ceea ce se întâmplă în prezent la Realitatea TV, precizând că situaţia este dificilă, dar speră că se va rezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie.

Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea, declara, la rândul său, că un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghiţă "nu poate să existe", precizând că ia în calcul convocarea Adunării generale a acţionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.

În 6 aprilie, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-a întrunit şi a decis să ceară adunării generale a acţionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft.

Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media este convocată pentru 27 şi 28 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite