Cum au ignorat oficialii români ajutorul din străinătate pentru tragedia de la Colectiv

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean spaniol care lucrează in România, profund emoţionat de modul cumplit în care s-a murit la Colectiv şi obişnuit ca sistemul de ajutorare a cetăţenilor să funcţioneze într-o oarecare normalitate – pe care noi nu o cunoaştem şi se pare că nici nu o înţelegem – i-a scris profesorului drJuan P. Barret, şeful secţiei de arşi al departamentului de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul Universitar Vall d’ Hebron, Barcelona.

Nu îl cunoaşte personal, nu sunt rude, a scris ca un simplu om doritor să ajute. Dl. profesor a răspuns ÎN ACEEAŞI ZI. Mailul e în catalană, românii îl vor înţelege destul de uşor chiar netradus. Pe scurt, asta răspunde doctorul: că au înţeles rapid care a fost dimensiunea tragediei şi că şi-au oferit serviciile încă din 31 octombrie prin intermediul Asociaţiei Europene de Arsuri, atât pentru Barcelona cât şi alte centre specializate din Spania. Că şi-au ţinut echipa medicală din secţia de arşi în stand by încă de atunci. În 10 noiembrie încă erau în stand by, deşi în 6 noiembrie a fost activat mecanismul european de ajutor şi aşteptau să-i solicite cineva. Nu i-a solicitat nimeni, niciodată, ba nici măcar nu li s-a răspuns.

CV-ul doctorului Juan P. Barret este public şi oricine îl poate contacta când are nevoie. Faceţi o comparaţie cu sistemul de la noi şi întrebaţi-vă cât de accesibil este un doctor de calibrul lui Juan P. Barret în România. Secţia de arşi a Spitalului Universitar Vall d’ Hebron din Barcelona este dotată la cele mai înalte standarde internaţionale.

Mai jos, răspunsul integral al profesorului Juan P. Barret:

email doctor barcelona
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite