Cum funcţionează „Mersul Autobuzelor“, noua aplicaţie lansată de Autoritatea Rutieră Română

Cum funcţionează „Mersul Autobuzelor“, noua aplicaţie
lansată de Autoritatea Rutieră Română

Autoritatea Rutieră Română a lansat aplicaţia „Mersul Interjudeţean al Autobuzelor“

După modelul „Mersul Trenurilor“, Autoritatea Rutieră Română (ARR) a lansat aplicaţia „Mersul Interjudeţean al Autobuzelor“. Deocamdată, aplicaţie este doar în faza de tastare, dar de la 1 noiembrie programul va fi permanentizat, nu înainte de a fi îmbunătăţit, în urma sugestiilor venite de la utilizatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prezent, diverşi operatori de transport pun la dispoziţia călătorilor, online, programul curselor, dar bazele de date nu sunt interconectate. Asta înseamnă că, dacă faci o călătorie în care eşti nevoit să schimbi mai multe mijloace de transport, trebuie să te informezi despre fiecare cursă în parte.

„Alături de «Mersul Trenurilor», această aplicaţie destinată transportului rutier de persoane îşi propune să vină în întâmpinarea călătorilor care doresc să circule între localităţi din judeţe diferite, pe anumite trasee, în funcţie de zile, ore, distanţe şi durata deplasării“, a precizat ARR la lansarea aplicaţiei.

Cum funcţionează

Aplicaţia poate fi accesată pe portalul Autorităţii Rutiere Române, arr.ro, la secţiunea „Mersul interjudetean al autobuzelor“, sau direct la adresa mersulautobuzelor.arr.ro.

Concret, pentru a planifica un traseu, se introduc în aplicaţie localitatea de plecare, localitatea de destinaţie, precum şi data efectuării călătoriei.

Cu un simplu click, primim toate informaţiile necesare călătoriei: ora de plecare, ora de sosire, numărul de kilometri ce trebuie parcurşi, precum şi durata călătoriei. De asemenea, călătorii primesc informaţii despre autogara sau operatorul de transport care efectuează cursa, dar şi despre autogara de destinaţie.

Aplicaţia este perfectibilă

„Aplicaţia este, practic, un motor de căutare. Am centralizat informaţiile din baza noastră de date referitoare la operatorii de transport de curse. Le-am pus cap la cap şi cu ajutorul unei hărţi pentru trasee, pusă la dispoziţie gratuit de Google Maps, am realizat programul. Proiectul a fost realizat din surse proprii, de către specialişti ai noştri, fără să implicăm alte cheltuieli“, a explicat, pentru „Adevărul“,Cristian Anton, directorul juridic al ARR.

Specialistul spune că aplicaţia este perfectibilă, iar cei interesaţi pot face observaţii.

„Deocamdată, aplicaţia este în teste. Călătorii, dar şi operatorii de transport pot face sugestii, pentru a o îmbunătăţi. Oamenii deja au început să ne trimită observaţii. De exemplu, mai sunt nişte problemele legate de calcularea rutelor prin anumite localităţi. Deocamdată, avem doar localitatea de plecare şi cea de destinaţie, dar nu avem şi via. În plus, la următorul program de transport din 2019, vom lucra şi la interconectivitate. Adică, dacă cineva merge de la Bucureşti la Satu Mare, să aibă legături cât mai rapide“, a mai spus Cristian Anton.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările