Cum a fost prins de FBI Eduard Florea, românul arestat în legătură cu asaltul asupra Capitoliului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Florea foto silive
Eduard Florea foto silive

Eduard Florea, românul arestat în SUA în legătură cu violenţele de săptămâna trecută de la sediul Congresului american, a fost prins cu ajutorul reţelei sociale conservatoare Parler, care colaborează cu FBI în cadrul anchetei Departamentului de Justiţie american, potrivit Hotnews care citează Business Insider.

Potrivit depoziţiei de marţi a unui agent FBI, Eduard Florea a strâns peste 1.000 de cartuşe de muniţie şi a ameninţat că îl va ucide pe senatorul de culoare din Georgia Raphael Warnock, proaspăt ales.

Acesta a declarat că FBI-ul a primit informaţii de la Parler pentru a-l identifica pe bărbatul din spatele contului „LoneWolfWar”, folosit de Florea pentru a face ameninţările. Parler a furnizat FBI-ului numărul de telefon asociat contului şi agenţii FBI au folosit informaţia, alături de date de la T-Mobile, pentru a-l identifica pe Florea.

Parler, o platformă folosită de susţintătorii lui Trump şi de grupările radicale de dreapta a fost suspendată de pe serverele Amazon şi din magazinele Apple şi Google, din cauza lipsei unei moderări adecvate a continutului.

Rechizitoriul procurorilor arată că Parler a furnizat adresa de email, numărul de telefon, IP-ul folosit la înregistrarea contului precum şi data creării contului lui Reyes de pe care au fost făcute ameninţările, scrie Hotnews, care citează Business Insider. Parler a furnizat informaţiile după ce FBI „a depus o cerere urgentă” în acest sens.

Susţinător al grupării radicale de dreapta pro-Trump Proud Boys, Florea rămâne în arest după ce i-a fost refuzată cererea de eliberare pe cauţiune.

Americanul de origine română ar fi fost destul de activ în racolarea simpatizanţilor lui Donald Trump şi, susţine presa de peste Ocean, ar fi plănuit organizarea unui atentat asupra capitalei federale Washington DC. Totuşi, Florea nu pare să fi fost la Capitoliu în timpul protestelor violente. 

Cine este românul arestat în SUA după ce i-a ameninţat cu moartea pe rivalii lui Trump

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite