Cum explică Poliţia încătuşarea activistului care a proiectat mesajul #REZIST pe clădirea Muzeului de Artă: Nu s-a legitimat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea civilă a contestat incidentul înregistrat la festivalul de lumini din Bucureşti, când un activist cunoscut pentru participarea la protestele din Piaţa Victoriei a fost încătuşat, după ce a proiectat pe Palatul Regal mesajul #REZIST.

Poliţia Capitalei se apără şi spune că agenţii „au acţionat în deplină legalitate“.

„ Politiştii care s-au deplasat la adresă au răspuns unei solicitări formulate prin sistem 112 şi aşa cum este binecunoscut, poliţiştii au obligaţia de a răspunde la orice apel de urgenţă. Poliţiştii au acţionat în deplină legalitate şi au aplicat măsurile în conformitate cu actele normative“, arată instituţia într-un comunicat de presă.

Totodată, Poliţia Capitalei a precizat şi baza legală a sancţionării activistului.  

„Sancţiunea contravenţională aplicată de poliţişti din cadrul Secţiei 3, în data de 13.04.2018 este pentru încălcarea unor norme privind  convieţuirea socială, ordinea şi liniştea publică, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991. Sancţiunea a fost aplicată având in vedere că persoana a refuzat să se legitimeze, a adresat expresii injurioase şi prin comportament a tulburat ordinea şi liniştea publică“, se mai arată în documentul citat.

Mesajul #rezist a apărut pe clădirea Muzeului de Artă vineri seară în timpul festivalului de lumini Spotlight. Poliţia a fost sesizată printr-un apel la 112, ulterior stabilidu-se că proiecţia era făcută de un bărbat, de la etajul 8 al unei clădiri din apropierea muzeului. Conform poliţiştilor, bărbatul - Cristian Mihai Dide - a refuzat să se legitimeze şi a folosit un limbaj injurios, fiind dus la secţia de poliţie şi sancţionat contravenţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite