Cum explică DNA acuzaţiile de spălare de bani din dosarul lui Daniel Tudorache şi cum a justificat Adina Tudorache ţinerea bijuteriilor la menajera sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, actual deputat FOTO Inquam Photos
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, actual deputat FOTO Inquam Photos

Rechizitoriul din dosarul în care fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, este acuzat de spălare de bani şi trafic de influenţă, dă detalii despre explicaţiile date de fosta soţie a acestuia, în ceea ce priveşte sutele de bijuterii şi despre sumele „ilicite” de bani. În acelaşi timp, procurorii DNA amintesc inclusiv documente privind o posibilă cumpărare de acţiuni la clubul de fotbal Rapid Bucureşti.

DNA îl acuză pe Tudorache că ar fi ascuns sumele ilicite  fie în cash la fosta soţie sau la menajera familiei, fie în bunuri (imobile, bijuterii) cumpărate de partenera lui de viaţă. De altfel, acuzaţiile procurorilor sunt spălare de bani şi trafic de influenţă.

Adina Tudorache, fostă soţie şi actuală parteneră a ex-edilului Dan Tudorache, susţinut că avea bani şi diamante de la o prietenă foarte bună a mamei sale, „o cântăreaţă rusoaică, care a plecat în Rusia înainte de 1989” şi de la tatăl ei, „care era prieten cu foarte mulţi pictori care i-au dăruit tablouri, pe care le-a vândut”, potrivit rechizitoriului din dosarul fostului primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache, consultat de G4Media.ro.

„Apărările inculpatei Tudorache Constanţa Adina nu sunt verosimile, fiind contrazise de ansamblul probelor rezultate în cauză”, este însă concluzia DNA. Procurorii au constatat că Adina Tudorache este în continuare partenera de viaţă a fostului primar, deşi în acte au divorţat încă din 1993.

Procurorii au găsit 258 de bijuterii la percheziţii, la menajera familiei Tudorache. Explicaţia Adinei Tudorache a fost că bijuteriile erau ţinute la menajeră de frica hoţilor. După expertiză, procurorii au constatat că cele 258 de bijuterii valorează 2 milioane de euro 

Potrivit sursei citate, procurorii au găsit la percheziţii la menajera familiei Tudorache o convenţie (o promisiune de vânzare) din 19 septembrie 2018 prin care Adina Tudorache urma să primească 50 % din acţiunile clubului de fotbal Rapid Bucureşti.

Contactat de „Adevărul” pentru a cere lămuriri referitoare la declaraţiile şi informaţiile din recgizitoriu, Daniel Tudorache a precizat scurt: „E în camera preliminară. Nu dau nicio declaraţie pe tema lui”. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite