Cum îl descriu vecinii şi rudele pe  recidivistul care a violat o jurnalistă în centrul Capitalei, în miezul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatăl şi sora (foto) violatorului, fără cuvinte pentru fapta fiului lor FOTO  Marian Iliescu
Tatăl şi sora (foto) violatorului, fără cuvinte pentru fapta fiului lor FOTO  Marian Iliescu

Ninel Mogoşeanu, bărbatul care marţea trecută a violat o jurnalistă, în plin centrul Capitalei, a fost arestat marţi pentru 29 de zile. În urmă cu două luni, bărbatul fusese eliberat din închisoare, fiind condamnat tot pentru viol. După eliberare, se angajase la o firmă de pază, revenind însă la vechile „metehne“. Tatăl şi sora agresorului îşi găsesc cu greu cuvintele pentru fapta bărbatului, povestindu-ne că acasă era un băiat harnic şi săritor.

Acasă la familia Mogoşeanu, undeva  pe Strada Gârlei,  prin zona Băneasa, într-un gang înfundat, familia violatorului jurnalistei nu găseşte cuvinte pentru fapta fiului lor.

Tatăl său, un om la peste 60 de ani, dă îngrijorat din cap şi ne spune scurt: „Ce să vă zic? Era un om pâinea lui Dumnezeu, cuminte, săritor. Acasă nu venea beat, nu făcea scandal. Stătea aici cu noi, mâncam toţi. Ce să zic acum? Ce să mai zic eu? Nu ne este uşor nici nouă, vă rog să ne înţelegeţi,“.

Agresorul jurnalistei ieşise din închisoare în urmă cu două luni, acolo unde intrase tot  pentru viol şi tâlhărie.

După câţiva ani petrecuţi după gratii - şi, culmea, eliberat pentru bună purtare - familia a crezut că Ninel a renunţat la „apucăturile“ care l-au trimis după gratii. Nu a fost însă aşa. Bărbatul a revenit în scurt timp la vechile sale „metehne“.

Cuminte în închisoare, violator afară

De când a fost eliberat, se angajase paznic la o firmă de pază din Bucureşti. Cei din familie susţin că nu au bănuit ce făcea fiul lor şi că atunci când ajungea acasă se comporta normal, fără să ledea ceva de bănuit.

Violatorul jurnalistei a comis o faptă la indigo în 2005. Acesta a fost eliberat în iulie 2013 pentru „bună purtare”

„Vă spun sincer, era cel mai cuminte şi harnic deţinut din închisoare. Toţi îl lăudau. Vă daţi seama că doar nu-l eliberau pentru bună purtare dacă nu era aşa. Ştiu că a şi lucrat acolo, un fel de poştaş pe care îl mai trimiteau cu corespondenţa celorlalţi deţinuţi. Vă daţi seama că nu ar fi făcut asta, dacă nu aveau bază pe el. Ce să mai zicem? Are el apucăturile astea...“, intervine în discuţie şi sora agresorului.

Şi vecinii îl ştiu pe Ninel ca fiind un tânăr respectuos şi fără apucături indecente. „Nu am avut tangenţă cu ei, dar îi ştiu, şi pe el şi pe mama lui, coana Milica că, na, suntem toţi aici în cartier. Ştiu că a făcut închisoare. După ce se eliberase l-am şi văzut. Dădea bineţe tuturor vecinilor şi părea un om cuminte, la locul lui. Dar, ce să mai zic, e păcat de mama lui, că e şi ea bolnavă“, ne-a povestit o vecină a agresorului.

Violatorul reţinut, condamnat în 2006 la 11 ani de închisoare

image

Ninel Mogoşeanu (foto dreapta) a fost condamnat în 2006, de Tribunalul Bucureşti, la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol, sentinţa rămânând definitivă în martie 2007.

În acest an, Mogoşeanu a cerut liberarea condiţionată, solicitarea fiind admisă de Judecătoria Găeşti la 27 iunie. Mogoşeanu a fost eliberat din Penitenciarul Găeşti pe 2 iulie.

Bărbatul fusese încarcerat din 2005 şi ar fi trebuit să fie pus în libertate de drept în 2016, respectiv după ce ar fi executat integral pedeapsa de 11 ani de închisoare. El a cerut liberarea condiţionată după ce a executat două treimi de pedeapsă, instanţa constatând că a îndeplinit toate condiţiile.

Pe  10 septembrie, o jurnalistă din Bucureşti,  în vârstă de 23 de ani, a făcut plângere la Poliţie, reclamând că a fost violată în zona Lacului Floreasca, de un bărbat care a ameninţat-o cu un cuţit în plină stradă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite