Cum se circulă pe drumurile din ţară. Românii îşi încep vineri minivacanţa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii se aşteaptă ca traficul pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, să fie aglomerat
Poliţiştii se aşteaptă ca traficul pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, să fie aglomerat

Mii de turişti sunt aşteptaţi să ia cu asalt staţiunile de la munte, dar şi cele de la malul mării, motiv pentru care numărul poliţiştilor de la Rutieră care vor monitoriza traficul va fi suplimentat. De vineri după-amiaza, traficul pe DN1, pe sensul de mers către Braşov, traficul a început să fie aglomerat. Mai mult, peste 400 de radare vor fi montate pe principalele drumuri din ţară, pentru a-i prinde pe vitezomani.

Valorile de trafic au crescut, vineri după-amiază, pe DN 1, pe sensul de urcare către munte, în condiţiile în care mii de turişti se îndreaptă către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov, unde vor petrece sărbătorile pascale, potrivit Mediafax

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Alexandru Ursu, DN 1 este aglomerat, vineri după-amiază, pe sensul de urcare către munte în zona oraşului Comarnic, unde se circulă în coloană cu o viteză medie de 40 - 50 de kilometri pe oră, dar şi în staţiunea Buşteni, de pe Valea Prahovei, unde coloana de maşini se întinde din Poiana Ţapului până în centrul oraşului Buşteni, pe acest tronson circulându-se cu o viteză medie de 20 - 30 de kilometri pe oră.

În zonele unde drumul este aglomerat nu sunt însă blocaje în trafic.

Pe sensul de coborâre dinspre munte către Bucureşti circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale.

Autorităţile se aşteaptă ca în cursul acestei acestei zile traficul să se intensifice şi pe Autostrada Soarelui, o parte din români alegând să îşi petreacă minivacanţă de Paşte la mare.

Totodată, poliţiştii de Frontieră au anunţat că 121.700 de persoane au tranzitat joi punctele de trecere a frontierei, dintre care 54.000 au trecut graniţa cu Ungaria, prin punctele de frontieră Nădlac - judeţul Arad, Borş - judeţul Bihor şi Petea - judeţul Satu Mare, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabrian Bădilă, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat că, miercuri, valorile de trafic la frontiere au fost de aproximativ 11.000 de persoane, dintre care 49.000 la graniţa cu Ungaria.

În ultimele două zile, numărul persoanelor care au tranzitat punctele de trecere a frontierei a fost cu aproximativ 10% mai mare decât în restul anului, a mai spus Bădilă. La punctele de trecere a frontierei acţionează zilnic, în perioada sărbătorilor de Paşte, peste 3.000 de poliţişti, iar în caz de nevoie, „numărul arterelor de control va fi suplimentat”, pentru a preveni aglomeraţia, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 400 de radare vor fi montate pe drumurile din ţară pentru depistarea şoferilor vitezomani. Cele mai multe radare, puse în cascadă, vor fi pe DN 1 şi pe Autostrada Soarelui. De asemenea, 1.800 de poliţişti rutieri vor acţiona pentru monitorizarea traficului rutier.

Peste 400 de radare vor monitoriza traficul din ţară 

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că în această perioadă, Poliţia Română va avea în teren 415 radare pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care pun în pericol siguranţa în trafic. Surse din Poliţiei au precizat că vor fi monitorizate principalele drumuri din ţară, prin care DN1, porţiunea cuprinsă între Bucureşti şi Azuga, Autostrada Soarelui (Bucureşti Constanţa), dar şi celelalte autostrăzi.

Pe aceste drumuri vor fi puse radare în cascadă. De asemenea, în stradă vor fi 1.800 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de 6.800 de poliţişti de ordine publică, care vor monitoriza traficul întrucât valorile de trafic să crească semnificativ, având în vedere că mulţi români îşi petrec această minivacanţă în staţiuni montane sau la rude din alte localităţi.

Mai mult, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va desfăşura misiuni de supraveghere a traficului rutier de pe cele mai aglomerate rute.

Şoferii trebuie să fie atenţi la drumurile montane, unde mai sunt zone acoperite de zăpadă, şi unde sunt necesare anvelope de iarnă. Tot în aceste zile, în parteneriat cu poliţiile din Ungaria şi Bulgaria, vor avea loc acţiuni ,,în oglindă” de monitorizare a traficului rutier pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Trafic restricţionat pe unele drumuri din ţară

De asemenea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, potrivit unei Hotărâri de Guvern, circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura restricţionat pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene în zilele de sărbătoare legală.

Astfel, circulaţia este interzisă pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de sâmbătă 11 aprilie, duminică 12 aprilie şi luni 13 aprilie 2015, după cum urmează:

restrictii trafic de paste
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite