UPDATE Cum se circulă pe Autostrada Soarelui şi pe drumul spre munte. Traficul pe DN1 se desfăşoară în condiţii normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de turişti se întorc duminică acasă după minivacanţa de Sfânta Maria. Poliţia se aşteaptă ca drumul dinspre mare, dar şi cel dinspre munte, să fie aglomerate. Vârful de trafic este aşteptat în intervalul orar 14.00 – 18.00, când cei mai mulţi dintre automobilişti vor pleca din staţiuni.

UPDATE ora 18.00 Potrivit Centrului Infotrafic, traficul pe DN1 se desfăşoară în condiţii normale.

UPDATE ora 11.00 Aglomeraţie pe DN1, pe tronsonul Predeal-Sinaia-Comarnic
  
La această oră, se circulă îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule pe DN1, pe tronsonul Predeal – Sinaia – Comarnic, pe sensul de mers către Bucureşti.

Poliţia recomandă folosirea următoarelor rute ocolitoare:
-dinspre Braşov: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti;
-din zona Bran-Moieciu: DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Stoeneşti - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti sau DN73 Braşov - Piteşti, A1 Piteşti - Bucureşti.

UPDATE ora 10.40 Rute alternative dinspre Litoral

Traficul rutier este scăzut pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către Constanţa, iar în zona Cernavodă - Medgidia plouă. Şi pe DN1, pe Valea Prahovei, partea carosabilă este umedă.
Pentru a fluidiza circulaţia, poliţiştii rutieri vor acţiona şi duminică în schimburi prelungite pe toate sectoarele de drum cu trafic intens. De asemenea, echipajele de la sol vor fi coordonate din elicopter.
Poliţia estimează că în orele următoare valorile de trafic vor creşte considerabil pe Autostrada Soarelui şi recomandă următoarele rute alternative:
-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - DN21 Slobozia – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti
-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni - DN2 Urziceni – Bucureşti.
-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN21 Călăraşi – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi, DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară – A2 Lehliu-Gară – Bucureşti.
De asemenea, pe raza judeţului Constanţa, se pot urma traseele:
-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin – Rasova – Cochirleni – Cernavodă.
-din DN39 Mangalia – Constanţa, DN38 Agigea – Techirghiol – Topraisar – DJ391 Topraisar – Mereni - DJ308 Mereni – Lanurile – Ciocârlia de Sus - DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin – Adamclisi – Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin – Rasova – Cochirleni – Cernavodă (evitându-se, astfel, şi aglomeraţia din municipiul Constanţa); poate fi evitat şi tronsonul foarte intens circulat al DN39 Eforie – Agigea, mergând din Tuzla pe DJ391 către Topraisar, însă partea carosabilă are unele denivelări.
-din Mamaia se poate pleca pe ruta DN2A Constanţa – Ovidiu – Mihail Kogălniceanu – DJ222 Mihail Kogălniceanu – Cuza-Vodă – Medgidia - DN22C Medgidia – Cernavodă, însă, de preferat este să se urmeze firul DN2A spre Hârşova; la fel şi în cazul alegerii rutei Mamaia – Năvodari – Lumina – Ovidiu(DN2A).

UPDATE ora 10.00 Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe DN1, la Comarnic, precum şi între staţiunile Sinaia şi Buşteni din cauza ploii torenţiale.
Este posibil ca în orele următoare să se circule îngreunat între Predeal şi Comarnic, din cauza numărului mare de autovehicule dar şi din cauza carosabilului ud.
Poliţia ecomandă folosirea următoarelor rute ocolitoare:
-dinspre Braşov: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti
-din zona Bran-Moieciu: DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Stoeneşti - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti sau DN73 Braşov - Piteşti, A1 Piteşti - Bucureşti.

UPDATE ora 9.20 Doi răniţi grav într-un accident produs pe DN 1, în Sibiu

Două persoane au fost rănite grav în urma unui accident petrecut, duminică dimineaţă, pe DN 1, în judeţul Sibiu şi în care au fost implicate trei autoturisme, informează Mediafax.

Potrivit primelor informaţii furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, accidentul a avut loc în localitatea sibiană Apoldu de Sus, fiind implicate trei autoturisme.

“Trei autoturisme au fost implicate în accidentul care a avut loc pe DN 1, la Apoldu de Sus. Două persoane sunt rănite, încarcerate. Din cauza accidentului, traficul se desfăşoară cu dificultate, iar poliţiştii rutieri sunt la locul accidentului pentru a cerceta cauzele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.
În prezent, traficul se desfăşoară cu dificultate pe DN 1, între judeţele Sibiu şi Alba.

UPDATE ora 9.15 Centrul Infotrafic a anunţat că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente rutiere.
Traficul rutier este scăzut pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către Constanţa, iar în zona Cernavodă-Medgidia plouă.
Şi pe DN1, pe Valea Prahovei, partea carosabilă este umedă. Se impune, aşadar, rularea cu viteză adaptată.

În orele următoare poliţia estimează că circulaţia se va intensifica şi pe DN39 Constanţa - Mangalia, dar şi pe DN1 Bucureşti - Braşov. În cazul în care pe raza staţiunilor montane prahovene se vor forma coloane de maşini, Centrul Infotrafic aminteşte că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.

Totodată, poliţia recomandă şoferilor să respecte limitele legale de viteză, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar în cazul în care încheie o coloană de maşini care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.

Turiştii se întorc acasă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în următoarele ore se aşteaptă să se intensifice traficul pe Valea Prahovei, dar şi pe drumul care leagă Constanţa de Mangalia, pe sensul de mers către Capitală.

Vineri, turiştii români au luat cu asalt Autostrada Bucureşti – Constanţa (A2) pentru a se duce la mare, unde şi-au petrecut minivacanţa de Sfânta Maria. De asemenea, traficul rutier a fost intens şi pe Valea Prahovei (DN1), pe direcţia de mers spre Braşov.

La această oră, traficul se desfăşoară normal atât pe Autostrada A2, cât şi pe DN1.
Pentru a evita aglomeraţia de la orele amiezii, conducătorii auto care vin de la munte spre Capitală sunt sfătuiţi să circule pe DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Cei care şi-au petrecut weekend-ul pe Litoral, vor putea folosi ca rute alternative traseul prin sudul Dobrogei (Murfatlar-Cobadin-Ion Corvin-Ostrov) sau cel prin nord (Mihail Kogălniceau-Hârşova-Ţăndărei-Slobozia).
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite