De asemenea, cu acesta vine la pachet asigurarea dreptului de a protesta paşnic, fără a-ţi gaza cetăţenii din toate părţile cu forţele de ordine pe care le ai în subordinea Guvernului pe care îl conduci, aşa, din senin, doar pentru că îţi este teamă de mulţimea adunată şi mai numeroasă ca niciodată.

A îneca zeci de mii de persoane inocente, femei, copii şi a le provoca afecţiuni respiratorii, dar mai ales spaimă, nu are nicio legătură cu drepturile omului pe care le fluturi societăţii doar când “elita” ta şi oamenii tăi au de câştigat.

Ce s-a întâmplat în această seară este o ruşine din perspectiva drepturilor omului şi cei care suntem în piaţă nu vom uita acest lucru!

Oricum, pentru gazele inhalate în seara asta şi mai ales pentru panica simţită în jurul meu (lumea efectiv s-a călcat în picioare la intervenţia tembelă de la ora 11:05), luni voi depune plângere penală la Parchet pentru abuz în serviciu. Este cazul ca cineva să cerceteze cine şi de ce a dat aceste ordine.

Vă invit să îmi daţi un semn dacă vreţi să vă alăturaţi demersului! O puteţi face fie în comentarii, fie pe cristian.ghinghes@sar.org.ro