Cu elicopterul după evazioniştii din Complexul Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 80 de comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti au ieşit la vânătoare de evazionişti ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, în Complexul Comercial Europa.

Aici au fost controlate 200 de standuri amplasate ilegal şi au fost verificate documentele de provenienţă a mărfii vândute de comercianţii din această zonă.

Citiţi şi:Raportul Gărzii: mult festivism, puţine rezultate

În total, au fost confiscate peste 40 de tone de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării, în valoare de peste 600.000 de lei. Şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin, a declarat pentru „Adevărul de Seară" că acţiunea va continua şi zilele viitoare până când această zonă va fi desfiinţată. „Trebuie să facem curăţenie, dar pentru a fi ridicate aceste standuri este nevoie de intervenţia administraţiei locale", a subliniat Stelică Constantin.

Marfa confiscată, în magazinele fiscului

Alături de comisari au fost prezenţi şi 25 de inspectori vamali şi aproximativ 60 de jandarmi. Acţiunea a fost supravegheată din aer de către un elicopter împrumutat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) care a survolat zona pe tot parcursul verificărilor. Din fericire, nu au fost niciun fel de incidente.Toate produsele care vor fi confiscate, mai puţin cele care imită brandurile cunoscute, vor ajunge în magazinele Fiscului, deschise în Capitală.

Concomitent cu acţiunea din Europa, s-a mai desfăşurat o acţiune a Gărzii Financiare din Ilfov, care a sigilat 600 de depozite de pe strada Gherghiţei. Până la ora transmiterii ştirii au fost date amenzi în valoare de 320.000 de lei şi au fost confiscate, doar de la o societate, 280.000 de farfurii şi peste 150.000 de căni. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite