Cu cât creşte indemnizaţia ministrului Finanţelor şi a parlamentarilor începând cu 1 ianuarie. Calculele sindicaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la Cartel Alfa spun că indemnizaţia ministrului Eugen Teodorovici se măreşte de la 1 ianuarie cu 1.890 de lei, ca urmare a creşterii salariului minim pe economie.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizaţiile parlamentarilor şi ale membrilor guvernului se vor majora ca efect al creşterii salariului minim pe economie. Spre exemplu, indemnizaţia domnului ministru Teodorovici va fi mai mare cu 1890 lei pe lună, iar indemnizaţia de bază a unui parlamentar creşte cu cel puţin 1620 lei lunar”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa.

Potrivit Confederaţiei Sindicale, politicienii reprezintă singura categorie unde salariile cresc automat, odată cu creşterea salariului minim, arată hotnews.ro. „Aleşii noştri şi numiţii lor (persoanele din conducerea autorităţilor publice) reprezintă singura categorie de bugetari cărora salariul le creşte automat, cu fiecare creştere a salariului minim. Este o discriminare faţă de ceilalţi salariaţi bugetari, pe care am reclamat-o şi la adoptarea legii, însă consensul transpartinic în ceea ce priveşte privilegiile au blocat orice recurs constitutional”, spun cei de la Cartel Alfa.

Aceştia mai spun că au demarat deja procesul de consultare internă în vederea organizării unor forme de protest la începutul anului 2019.

Ordonanţa de Urgenţă 114 ce prevede noi măsuri fiscale de la 1 ianuarie 2019, inclusiv „taxa pe lăcomie” pentru bănci, a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite