CTP: Vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe pământ. Ce? Ţiriac şi Năstase erau „zu”, „und”, „Lingănştain”, de prin Europa? VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Gazetarul Cristian Tudor Popescuvrea ca „vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe acest pământ“, pentru că „este un obicei la fel de dezgustător, de ticălos şi de neomenesc ca sclavia“. declaraţia, făcută la Digi 24, vine în contextul scandalului împuşcării ursului Arthur de către prinţul  Emanuel von und zu Liechtenstein.

„Asta cu omorârea, uciderea, împuşcarea ursului de către acest prinţ „von und zu Lingănştain” ăsta... sau cum îl cheamă... Că a venit prinţul ăsta de nu ştiu unde şi a omorât ursul nostru românesc. Asta ne spun patrioţii din partidul AURolacilor.

Dar, când au fost omorâţi zeci, dacă nu sute... nu-mi mai amintesc cifra exactă, îmi amintesc doar priveliştea aceea de mistreţi de la Balc... După ce Adrian Năstase pierduse alegerile prezidenţiale în 2004, în iarna lui 2005 s-a dus la Balc, la invitaţia prietenului său Ion Ţiriac, şi acolo, împreună cu alte personaje, alţi potentaţi, atât români, cât şi străini, au făcut - nici măcar o vânătoare... au făcut un măcel la Balc.

Ăia, Ţiriac şi Năstase... Ţiriac şi Năstase, acum îmi dau seama... Ţiriac şi Năstase Adrian erau „zu”, „und”, „Lingănştain”, de prin Europa? Nu, erau români! Atâtea şi atâtea animale au fost omorâte, şi nu numai la vânătoare. Au fost omorâţi cai, bătuţi până când au căzut în genunchi şi au murit. Au fost chinuiţi şi omorâţi câini în ţara asta, pisici, de către români”,  a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Deci, pentru mine, orice persoană care practică vânătoarea în sensul uciderii din plăcere a unor animale, este un om rău, cu care eu nu vreau să am de a face. E un om rău. Fundamental, în fiinţa lui este un om rău.

Poate să aibă familie, copii, să fie un cetăţean respectabil, cu avere, cum de altfel se şi întâmplă, că nu se duc amărăştenii la vânătoare, dar toate astea ascund în spate un om fundamental rău.

Eu când am auzit de aşa ceva, în legătură cu persoane cu care am avut de a face, acela a fost momentul - faptul că respectivul se ducea la vânătoare – acela a fost momentul în care m-am despărţit mental, a început despărţirea mea de persoana respectivă”.

Poate să aibă familie, copii, să fie un cetăţean respectabil, cu avere, cum de altfel se şi întâmplă, că nu se duc amărăştenii la vânătoare, dar toate astea ascund în spate un om fundamental rău.

Eu când am auzit de aşa ceva, în legătură cu persoane cu care am avut de a face, acela a fost momentul - faptul că respectivul se ducea la vânătoare – acela a fost momentul în care m-am despărţit mental, a început despărţirea mea de persoana respectivă.

De pildă, asta s-a întâmplat cu Mircea Dinescu. Mi-a spus la un moment dat, şi l-am întrebat: „Ai fost la vânătoare?”. Mi-a povestit că a fost la vânătoare: „Da, te mai duci şi la vânătoare!”. Nici nu l-am mai întrebat ce a vânat. Mi-a fost de ajuns. De Ion Ţiriac v-am spus mai devreme.

CTP: După părerea mea, acest „Lingănştain”, ca şi orice ins care se duce să omoare animale în felul ăsta, în primul rând este un laş

După părerea mea, acest „Lingănştain”, ca şi orice ins care se duce să omoare animale în felul ăsta, în primul rând este un laş, pentru că nici măcar nu este vorba de o vânătoare ca în Hemingway, adică ai arma, eventual cu doar un glonţ pe ţeavă, iar spre tine vine rinocerul, lansat... Câteva tone, cu cornul ăla, vine spre tine lansat. Ai foarte puţin, în carcasa din faţă a rinocerului, unde să-l loveşti, astfel încât să-l ucizi şi glonţul să nu devieze. Dacă reuşeşti lucrul ăsta, atunci l-ai ucis. Dacă nu, vei fi făcut carne de mici de către rinocer.

Bineînţeles, că nu sunt de acord nici cu aşa ceva... E o sălbăticie din partea omului ceea ce face, dar măcar e mai cinstit. Pe când la toţi inşii ăştia li se aduc animalele cu hăitaşi, cu gonaci, li se aduc în bătaia puştii şi stau acolo... au servit o bere, o fleică şi după aia pac, trag în bietul animal care nu are nicio şansă. Sunt laşi şi răi astfel de oameni.

Şi să vă mai spun ceva. Nu vărs nicio lacrimă şi nu-mi pare câtuşi de puţin rău de persoana... mă rog trebuie văzut ce a fost acolo, dar, în Bihor, un ins care participa la o partidă de vânătoare a fost împuşcat în cap. În comuna Remetea.

Cred că orice ins care participă la aşa ceva, pentru mine nu este o nenorocire, în legătură cu un astfel de ins, dacă primeşte un glonţ în cap. Ca să vadă şi el ce simte ursul în clipa în care tragi în el. Lipsit complet de apărare, cu tine care stai acolo, ai toate avantajele de partea ta şi-l ucizi.

Nu mă bucur, am spus că nu e nicio nenorocire, că nu vărs nicio lacrimă. Nu înseamnă că mă bucur. Dar cine se duce la vânătoare şi ia un glonţ în cap, să fie sănătos... Cine se duce să ucidă în felul ăsta, să-şi asume.

Mă refer la vânat din plăcere. Vânătorul profesionist, ăla oficial, de la stat, care se duce cu ordin de la Ministerul Mediului, când este vorba de pildă de un animal turbat, care trebuie să fie eliminat, ucis, da, sigur, vânătorul profesionist se duce şi-l ucide.

 CTP, despre prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein: Persoana acestui marţafoi nu mă interesează sub nicio formă.

„Problema e cu cine a dat această aprobare, şi să vedem în ce măsură ea intră sub incidenţă penală. Deci, aici trebuie să existe o anchetă, după părerea mea.

Şi vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe acest pământ. Este un obicei la fel de dezgustător, de ticălos şi de neomenesc ca sclavia. Sclavia umană, de care s-a despărţit atât de greu omenirea. Vânătoarea asta nenorocită“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite