CTP, scos din sărite de comentariile despre accidentul lui Chiţoiu: „Mortul a greşit că nu a fost Schumacher în vremea când era de 7 ori campion mondial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu a fost scos din sărite de comentariile despre accidentul lui Daniel Chiţoiu
Cristian Tudor Popescu a fost scos din sărite de comentariile despre accidentul lui Daniel Chiţoiu

Cristian Tudor Popescu a condamnat declaraţiile celor care, conform gazetarului, îi caută scuze ministrului Chiţoiu şi spun că şoferul de 82 de ani ar fi trebuit să fie cel care să evite maşina intrată pe contrasens.

„Mi s-a urcat sângele la cap. L-am auzit pe acest domn, Surugiu, şi pe un alt domn, înţeleg că este un mare şofer, se numeşte Titi Aur, spunând amândoi acelaşi lucru revoltător, strigător la cer, nu vreau să folosesc cuvinte mai dure de atât. Spune dl Surugiu, recunoscând că fostul ministru a intrat pe contrasens, că 'poate i s-a făcut rău' şi are o vină şi... nu ştiu de ce celălalt şofer – dl ministru e 'dl ministru' şi celălalt conducător auto pentru pentru dl Surugiu şi dl Titi Aur este 'celălalt şofer', da? - 'celălat şofer nu ştiu de ce nu a tras dreapta ca să evite'.

Acelaşi lucru îl spune şi marele şofer Titi Aur, mai mult decât atât, spune: 'A greşit dl ministru Chiţoiu pentru că a intrat pe contrasens', dar a greşit şi şoferul mort pentru că nu a fost Michael Schumacher, Mika Hakkinen sau Emerson Fittipaldi. Asta spun aceşti doi inşi care reprezintă ceva, înţeleg, poliţia şi, mă rog, conducătorii auto.

Cum poţi să spui aşa ceva? Indivizii ăştia ştiu ce e aia contrasens? Eu am trecut pe lângă aşa ceva. Când îţi vine din contrasens şi în 5 metri face dreapta cu 100 şi ceva de kilometri pe oră, ştiţi cum e? Ce să spun, când am ieşit din asta, pantalonii mei în faţă erau uzi. Cum poţi să spui despre cel care mergea normal pe banda lui că a greşit, că nu a avut reflexe de pilot de Formula 1 ca să evite impactul la contrasens? Iar domnului ministru poate i s-a făcut rău”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu consideră că cei doi îi caută scuze lui Daniel Chiţoiu, o mişcare pe care acesta spune că a anticipat deja că va apărea în spaţiul public.

„În articolul pe care l-am scris astăzi în Republica anticipam, spunând că dl Chiţoiu nu va face nicio zi de puşcărie şi că vinovat va fi găsit vitezomanul inconştient de 82 de ani, care cu sălbăticia specifică vârstei lui s-a năpustit în ministrul Chiţoiu pe contrasens. Ei bine, fix asta se întâmplă. Domnului ministru poate i s-a făcut rău, iar mortul cu siguranţă a greşit că nu a fost Michael Schumacher în vremea când era de 7 ori campion mondial”, a spus gazetarul.

Declaraţiile gazetarului vin după ce Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, a spus la Digi24 că şoferul care a decedat nu a avut o reacţie şi că nu se ştie exact din ce motiv a părăsit maşina condusă de Chiţoiu banda regulamentară

„S-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar de pe contrasens, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut unde să tragă pe dreapta pentru a evita coliziunea. Nu se ştie din ce motive a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze. Probabil că în câteva zile vom afla exact ce s-a întâmplat, s-ar fi putut ca domnului ministru să-i vină rău”, a declarat Surugiu.

Anterior, Cristian Tudor Popescu a scris, vineri, în editorialul său de pe platforma Republica.ro că fostul ministru Daniel Chiţoiu, responsabil de accidentul de ieri din judeţul Argeş în urma căruia au murit două persoane, nu va face nicio zi de puşcărie pentru această faptă. Gazetarul reia un text mai vechi despre accidentul provocat în 2004 de soţia senatorului Adrian Păunescu, soldat cu trei morţi şi cu o simplă condamnare cu suspendare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite