CTP, despre medicii care au anunţat că intră în grevă după demiterea lui Mircea Beuran: Aceşti nemernici ar trebui daţi afară pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că cei 25 de medici şi cadre medicale de la Spitalul Floreasca din Capitală, care au anunţat că-şi vor întrerupe activitatea în semn de protest faţă de demiterea chirurgului Mircea Beuran, ar trebui „daţi afară pe loc“ şi să li se „interzică să mai practice meseria“.

Într-un editorial publicat pe platforma Republica.ro, jurnalistul afirmă că „25 de medici şi cadre medicale din spitalul Floreasca au semnat şi parafat o hârtie prin care anunţă că intră în grevă, nu mai operează decât cazuri grave. De ce? Pentru că tartorul lor, agramat, autor de furt intelectual şi medic de partid, aşa-zisul „prof. univ.” Beuran, a fost demis din foncţie. Dar nu mai e şef, Dumnezeule mare! Teribil! Înfiorător! Groaznic!“

Cristian Tudor Popescu afirmă că pierderea şefiei de către Beuran este mult mai importantă pentru cei 25 de angajaţi ai spitalului Floreasca decât „arderea de vie a pacientei lui Beuran pe masa de operaţie, acesta strălucind prin absenţa din sală, deşi semnase în fals protocolul operator, mai comiţând şi alte vreo zece încălcări ale protocoalelor medicale“.

„Carevasăzică, cei 25 nu protestează şi nu intră în grevă pentru că aşa ceva s-a întâmplat unei paciente şi e al doilea caz de incendiere, nu primul, în spitalul Floreasca, nu, ei se revoltă pentru că i s-a extirpat scaunul de sub fese lui Beuran şi vor să mai facă rău unor pacienţi, refuzând să-i opereze. În vreme ce Beuran, ca pesedist de suflet ce e, se dă victimă a unui complot politic!“, continuă CTP, pe platforma Republica.ro.

„Aceşti 25 de nemernici ar trebui daţi afară pe loc şi să li se interzică să mai practice meseria. Să se ducă unde-or vedea cu ochii. Dar cine să facă asta, de vreme ce şeful Colegiului Medicilor, Borcean, tocmai a contribuit la anchetă înălţându-i osanale marelui său tovarăş Beuran“, concluzionează Cristian Tudor Popescu.

Peste 20 de medici de la Floreasca anunţă că întrerup activitatea

Peste 20 de medici de la Spitalul Floreasca au anunţat, luni, că întrerup activitatea, urmând a asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore.

„Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran“, se arată în scrisoarea semnată de 24 de medici.

Medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca printr-un ordin semnat de Ministerul Sănătăţii. Decizia a apărut la capătul anchetei în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi că au fost comise mai multe erori în ceea ce priveşte modul de folosire a dezinfectantului în protocolul preoperator dar şi faptul că nu a existat un medic care să supravegheze chirurgul rezident în timpul operaţiei. Acestea reprezintă concluziile anchetei în cazul femeii arse în sala de operaţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite