CTP, despre editorialul în engleză al Vioricăi Dăncilă: „Probabil a văzut-o pe Firea cu Jerusalema”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă
Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă, vineri, între postarea în engleză a Gabrielei Firea precum că încă e la primărie şi articolul publicat recent în „Jerusalem Post” de către fostul premier Viorica Dăncilă.

În cadrul unui dialog cu jurnalistul Claudiu Pândaru, Cristian Tudor Popescu a oferit un nou comentariu acid despre politica românească. Criticile s-au îndreptat de această dată către Gabriela Firea, care a pierdut alegerile locale, dar insistă să-şi continue şederea la conducerea Capitalei şi fostul premier Viorica Dăncilă, care a propus regândirea relaţiei cu Rusia într-un editorial semnat în „Jerusalem Post”. 

Gazetarul a făcut o paralelă între o postare în engleză a edilului învins şi articolul fostei şefe de la Palatul Victoria. Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea spune că încă e la primărie şi îi „place asta”.

„Uitaţi-vă la imagine! Acolo este un birou gol, nu e nimic pe masa aia... Nu se lucrează în acel birou, nu se lucrează nimic. Cum, de altfel, doamna Firea nu a lucrat nimic de când s-au terminat alegerile. Şi vine zâmbind, aş spune chiar rânjind, şi ne comunică stilul dânsei, în limba engleză... Oare de ce în limba engleză? Probabil că s-a consultat cu doamna Dăncilă, editorialist (în limba engleză, n. red.) la «Jerusalema». Că doamna Firea dansa Jerusalema acasă, şi probabil doamna Dăncilă a văzut-o cu Jerusalema şi a scris la Jerusalem Post un editorial”, a declarat Cristian Tudor Popescu, preluat pe site-ul Digi24.ro.

„Ştiţi ce vă rog? Doamna Dăncilă ar trebui invitată de postul Digi24, că a mai făcut-o şi după ce nu a mai fost premier... S-o mai cheme o dată aici. Şi ştiţi ce să facă? Să citească articolul ăla”, a adăugat gazetarul, referindu-se la gafele în engleză făcute de fostul premier.

Într-un editorial scris în engleză, Viorica Dăncilă pledează pentru regândirea strategiei UE în relaţia cu Rusia, notează Digi24.ro. „Europa trebuie să ia în considerare o nouă dinamică cu Rusia, altfel vom continua să repetăm aceleaşi greşeli”, scrie fostul premier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite