CTP, despre cei care cred zvonurile că Putin ar fi bolnav de cancer: „Suferă de prostie, nepăsare şi laşitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă
Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că aceia care susţin că Vladimir Putin are cancer şi „ar putea să-şi dea duhul rapid” greşesc, pentru că preşedintele rus are o condiţie fizică bună, este verificat periodic şi, „chiar şi dacă ar avea cancer sau SIDA”, beneficiază de acces la cele mai eficiente tratamente.

„Mare veste mare: Putin e bolnav, grav, în fază terminală, cel mai probabil, ba nu, cel mai bine, de cancer. Pe televizoarele noastre se fac analize ale mutrei lui Putin, de către ghicitori în riduri şi în ochi, care să furnizeze, cui o cere, uşurarea că „moare ăla şi scăpăm»”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial publicat pe republica.ro

Gazetarul a făcut şi o listă cu toate argumentele pentru care consideră că aceia care au lansat ipoteza că Putin este bolnav de cancer şi „ar putea să-şi dea duhul rapid” greşesc şi „suferă de prostie, nepăsare şi laşitate, în stadii avansate”. 

„Speranţa stupidă că Putin ar putea să-şi dea duhul rapid ascunde laşitatea şi nepăsarea de semeni a celor care o nutresc. Mulţi dintre ei cred şi că «nu trebuie să-i enervăm pe ruşi», «ce treabă avem noi cu ucrainenii?», «ce ne trebuia scut la Deveselu, ca să-i întărâtăm?», «să rămânem neutri». Neutri faţă de omorârea civililor şi copiilor de către armata rusă. Aceştia sunt urmaşii celor care plimbau din gură-n gură în anii `80 zvonul că Ceauşescu are cancer la prostată, dar n-ar fi zis nici cârc la adresa politicii criminale a scorniceşteanului. Adicătelea, noi tăcând mâlc, cu mâinile la spate, să ne rezolve problema hazardul, boala, pronia cerească. Sau astrologia. Potrivit astrologului ucrainean Vlad Ross, «Putin îşi va sărbători ultima aniversare pe 7 octombrie 2021. Cel mai probabil, acesta va fi şi ultimul an în care o va face»”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

„Dar mai există un motiv, cel mai tare şi trist, pentru care moartea lui Putin n-ar opri răul. Tot auzim că ruşii, care, potrivit celui mai proaspăt sondaj, îl susţin în procentaj de 70%, sunt spălaţi pe creier de dictatură. N-aş zice. Când televiziunea Kremlinului le spune că Rusia eliberează Ucraina de drogaţi şi nazişti, le spune exact ce vor de decenii să audă. Ruşii visează dictatura, chiar una sângeroasă. Vor să fie sclavi, dar sclavi imperiali”, a continuat CTP. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite