CTP, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Dacă eşti suficient de multă vreme o incompetentă şi impostoare, te vei transforma într-o valoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazetarul aminteşte de vizitele la coafor a fostului premier în timp ce se dicuta bugetul stat Foto: inquam photos
Gazetarul aminteşte de vizitele la coafor a fostului premier în timp ce se dicuta bugetul stat Foto: inquam photos

f„Dacă eşti suficient de multă vreme o incompetentă şi impostoare, te vei transforma automat într-o valoare - iată o axiomă din gândirea BNR”, comentează gazetarul Cristian Tudor Popescu numirea fostului premier Viorica Dăncilă pe post de consilier de strategie al BNR.

„Dacă mandibulezi avec un barosan european la o masă, când te ridici eşti înconjurată de o aură care-ţi deschide toate uşile, mai ceva ca un şperaclu”, a spus gazetarul într-un editorial pentru Republica, referindu-se la declaraţia lui Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, care a spus că Viorica Dăncilă „cunoaşte oameni ecologişti, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea”.

Gazetarul aminteşte de vizitele la coafor ale fostului premier în timp ce se discuta bugetul stat şi ironizează şi ironizează pe seama declaraţiei BNR.

„Avva BNR ne mai spune că persoana căreia i se oferea cu generozitate, de către Dragnea şi Tăriceanu, posibilitatea să meargă la coafor când se discuta bugetul de stat şi ea era prim-ministru, „a schimbat vorbe” cu oameni ecologişti, din zona verde. Verde – nu ştiam că România se zbate să intre în zona dolarului, credeam că e vorba de euro. Iar vorbele pe care le-a schimbat în limbi cu verzii, şi cu oameni de alte culori, e-adevărat, deşi numai două, au o bogăţie de sensuri care le face imposibil de descifrat chiar şi de superspărgătorii de coduri CIA şi Mossad: „Yes, yes, he, he...””, afirmă CTP.

Totodată se întreabă de ce guvernatorului Băncii Naţionale nu o angajează la crama sa, în cazul în care „are o datorie” faţă de fostul premier. 

„Înţeleg că dl Mugur Isărescu are o datorie la dna Dăncilă de pe când cuplul Dragnea-Vâlcov Cavou umbla să-l scoaţă din funcţie – dar de ce n-a angajat-o la el la cramă, că ie naţională are?”, mai spune CTP.

BNR a confirmat marţi că fostul premier Viorica Dăncilă a fost numit consultant de strategie al BNR. De la 1 mai, într-un alt birou înfiinţat anul trecut, respectiv Biroul Bănci Centrale, se află Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al apărării între 2000 şi 2004, au mai arătat reprezentanţii BNR.

„Doamna Dăncilă este angajată consultant în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică", a spus Adrian Vasilescu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite