CTP, după anularea dreptului la avort în SUA: „Nu mi-am închipuit o Americă sub dictatura antiavort. Acum, sunt mândru că se iau americanii după noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Cristian Tudor Popescu a reacţionat, sâmbătă, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat dreptul la avort. Gazetarul a făcut o comparaţie cu situaţia avorturilor din România în anii comunismului, precizând că este „mândru” că „se iau americanii după noi”.

Cristian Tudor Popescu a reacţionat la decizia instanţei din SUA privind anularea dreptului la avort rememorând o situaţie din România anilor '80.

„Mândru că sunt român. Întâi am crezut că era un bătrân, deşi fusese vorba de o femeie. Era totuşi o bătrână, cu trăsături de mascul. Avea doi negi încălecaţi, păroşi, cât cireşele în mijlocul frunţii. Undeva prin Prelungirea Ghencea. O casă prăpădită, cu cişmea în curte, învelită în paie. După zăpada care o troienea, senzaţia de murdărie până-n albul ochilor, emanând din încăpere şi din făptura trăitoare acolo era şi mai izbitoare. Inventarul operator se compunea dintr-un lighean ruginit pe margini, un furtun portocaliu, o sârmă şi un prosop care părea curat, dar parcă ros de şoareci.

«Aţi mai făcut asta vreodată, doamnă?». Pe doamnă l-am scos greu din gât.

«Ehe, păi, cum, să fii tu sănătos, câte fete am rezolvat eu, şi erau mai rău decât a ta...». Rezolvat... Intrau şi alea băgate în pământ?

«Auzi, ştii ce, eu cred că nu mai ieşi vie din chestia asta. Hai să mergem şi om vedea ce facem».

Ea nu m-a privit, se uita la sculele de pe măsuţă. Au trecut nişte secunde până când şi-a scos pulovărul pe cap şi mi-a spus, tot fără să mă privească: «Atunci, să-mi păstrezi o amintire frumoasă. Ieşi afară». Avea vocea aceea rară a ei, care însemna că era de prisos orice vorbă aş mai fi scos. În negru-gălbuii ani `80, deşi aş fi putut să las dracului totul şi să plec în SUA prin căsătorie, stăteam şi secretam, în pusee de imaginaţie distopică, infectat de România, tot soiul de ficţiuni speculative”, a scris gazetarul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Crtistian Tudor Popescu a precizat că niciodată nu şi-a închipuit că Statele Unite vor fi „sub dictatura antiavort”. „N-am mers însă niciodată cu demenţialul până la a-mi închipui o Americă sub dictatura antiavort. Mi se părea că mai jos decât românii nu putea coborî nimeni pe planetă. Acum, sunt mândru că se iau americanii după noi”, a conchis gazetarul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite