CTP, acid cu Patriarhul Daniel: „I-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă
Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă

Ziaristul Cristian Tudor Popescu critică dur într-un editorial ameninţările voalate transmise de Patriarhul Daniel la adresa PNL.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (...) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (...) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel într-un discurs rostit marţi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Această declaraţie a fost făcută pe fondul restricţiilor decise de autorităţi cu privire la pelerinajele din acest an, în contextul pandemiei de COVID-19.

Pelerinajul de Sf. Dumitru s-a desfăşurat cu respectarea unor măsuri stricte, sanitare şi de distanţare socială, fiind deschis doar celor care locuiesc în Bucureşti. Restricţii similare au fost decise şi la Iaşi, cu ocazia sărbătorii Cuvioasei Parascheva, la acel moment Patriarhul calificând măsurile drept discriminatorii şi disproporţionate, acuzând faptul că Biserica Ortodoxă Română nu a fost consultată.

Într-un editorial publicat pe site-ul republica.ro cu titlul „Satană în sutană”, CTP scrie despre liderul ortodox român că este „mai jos” decât preoţii din Teba şi îi acuză pe capii BOR că „i-au cântat în strună lui Ceauşescu”.

„În urmă cu milenii, preoţii egipteni înfricoşau populaţia prevestind că Amon Ra, zeul Soarelui, îşi va ascunde chipul în miez de zi deoarece oamenii nu-l adorau îndeajuns, pe el şi întruchiparea sa pe Pământ, Faraonul, viitoarea mumie. În ziua prezisă, Soarele se înnegrea, poporul cădea în genunchi gemând disperat, dar preoţii îl implorau pe Ra să-şi ierte robii şi să lumineze din nou – ceea ce se şi întâmpla”, îşi începe editorialul Cristian Tudor Popescu.

Ziaristul denunţă apoi ameninţarea voalată a Patriarhului: „IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, şi mai jos, căci preoţii din Teba măcar ştiau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, şarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică - o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstoreşte: ascultaţi ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaştele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc - după, deci, din cauza. Carevasăzică, aşa o să păţească acum şi guvernul la alegerile din decembrie. «Dumnezeu nu se lasă batjocorit!», a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul”.

„Dumnezeu, nu, dar sufletele celor ucişi pentru că nu s-au supus bestiilor comuniste pot fi batjocorite, ÎnaltPreaFericite? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceauşescu şi Dej, culminând cu cei care s-au lăsat omorâţi pentru libertate la Timişoara şi în toată ţara, nu fac nici cât negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrire, băi, prietene al omului?”, îl întreabă retoric CTP pe Patriarhul Daniel.

Cristian Tudor Popescu îi acuză pe apoi pe capii BOR că au fost aliaţii comuniştilor şi au tăcut în faţa abuzurilor. „Ştăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuşi: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioşii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea şi alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulţumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timişoarei îi numea huligani”.

„Grea misie a avut Dumnezeul batjocorit la Sf. Dimitrie: să dea jos comunismul, în vreme ce armata Lui de popi trădători din România I-a stat din răsputeri împotrivă…”, conchide CTP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite