CTP: Operaţia o făceau sclavii lui Beuran. El nu a venit să o salveze pe pacienta care a luat foc, ci să salveze situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Mircea Beuran i-a lăsat pe medicii rezidenţi care au operat-o pe femeia care a luat foc pe masa de operaţie „să-şi facă bisturiul”, considerând-o „un cadavru viu”, iar apoi a intrat în sala de operaţie nu ca să o salveze pe pacientă, ci să salveze situaţia, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, vineri, la Digi24.

Gazetarul susţine că, dacă pacienta de la Floreasca nu era arsă pe masa de operaţie, Mircea Beuran nu ar fi venit deloc în sala de operaţie. „Rămânea să-şi bea cafeluţa acasă duminica dimineaţa, deşi semnase în clar ca fiind titularul operaţiei. Operaţia o făceau sclavii lui Beuran, pentru că astfel de inşi care vin dinainte de 1989 infectează spitalul cu această concepţie adusă de dinainte de 1989 pe aceşti medici tineri. Rezidenţii sunt sclavii lui. De ce nu au făcut operaţia medicii de la camera de gardă? Pentru că acest Beuran şi-a pus ciracii să opereze pe un cadavru viu, după cum credea el, ceea ce ea mai interesant să-ţi faci mâna, ca experiment, decât un cadavru mort, dacă se poate spune aşa. Femeia era într-adevăr într-o stare gravă. Ce şi-a spus Beuran: oricum moare – lucru pe care l-a şi spus după aceea: a ars, dar oricum murea - ia să-i trimit eu pe căţelandrii ăştia tineri să-şi facă bisturiul pe ea. De ce să vină medicii? Pentru că acestea sunt servicii pe care le face dl Beuran acestor inşi ca să îi facă camarila în jurul lui. Beuran nu a venit să o salveze pe pacientă şi să efectueze greaua operaţie, a venit acolo să salveze situaţia, pentru că a fost sunat şi i s-a spus: dom doctor, e groasă, a luat foc aia pe masă, ce facem? El a venit să scoată vopseaua, puţin îi păsa de pacientă, a venit de urgenţă pentru că se produsese acest incident înfiorător”, a continuat gazetarul, la Digi24.

El a vorbit şi despre declaraţiile şefului Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, care i-a luat apărarea lui Mircea Beuran, deşi colegiul ar trebui să se pronunţe după anchetarea incidentului.

„Versiunea acestui domn Borcean, şeful Colegiului Medicilor. S-a repezit să afirme că dl Beuran e nevinovat pentru că e dl Beuran. La asta se rezumă tot ceea ce a spus individul. A afirmat că Beuran este un erou. S-a dus acolo, spunea Borcean, ca să o salveze pe pacientă, a intrat să rezolve operaţia, care era f grea, pacienta era într-o stare critică şi totuşi eroul Beuran şi-a asumat, a venit el şi cu bisturiul său de artist a rezolvat situaţia. Actul de a veni de acasă duminică dimineaţa este prezentat ca un sacrificiu pe altarul medicinei.

Dl Borcean a fost acuzat pe nedrept de antepronunţare. Dânsul a practicat ceea ce se cheamă trafic de influenţă la scenă deschisă, care este de competenţa DNA. Aceasta este o formă de corupţie foarte răspândită şi e de competenţa DNA. Şi-a folosit funcţia, pentru că dacă vorbea nea Borcean nu-l auzea niciun peşte mort. Dar fiind preşedintele Colegiului Medicilor, care are peste 50.000 de membri, vorbind în numele a 50.000 de medici, face trafic de influenţă ca de manual. Şi DNA văd că nu intervine”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite