CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în urma unor declaraţii făcute de Vadim Tudor din Parlamentul European

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în urma unor declaraţii făcute de Vadim
Tudor din Parlamentul European

Europarlamentaru Corneliu Vadim Tudor în conflict cu CSM (foto)

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară din cadrul aceleiaşi instituţii cerând să se facă verificări şi să decidă dacă unele declaraţii date, pe 9 noiembrie, de Corneliu Vadim Tudor în Parlamentul European au fost de natură să afecteze independenţa justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Consiliului, prin declaraţiile sale, parlamentarul european Corneliu Vadim Tudor a dorit să inducă ideea că, în România, justiţia nu este guvernată de principiul fundamental al legalităţii, cu toate formele sale de aplicare, respectiv „legalitatea încriminării”, „legalitatea procedurilor judiciare” şi „legalitatea condamnării”, ci de alte reguli care nu au nicio legătură cu statul de drept. 
 
De asemenea, CSM precizează că „este inacceptabilă acreditarea ideii, în cadrul Parlamentului  European, potrivit căreia justiţia română se află <<în spatele>> unor interese ce ţin de acapararea unei echipe de fotbal cu performanţe, slujind astfel unor particulari interesaţi în înlăturarea unui <<real pericol>> pentru alte echipe de fotbal, având în vedere faptul că George Becali este finanţatorul echipei Steaua Bucureşti, care <a trebuit> să fie înlăturat prin <<fabricarea unor dosare penale>>”.

„Astfel de declaraţii sunt de natură să creeze suspiciuni în Parlamentul European şi ulterior, în întreaga opinie publică europeană, informată de agenţiile de presă care preiau declaraţiile şi susţinerile din cadrul acestui for, cu privire la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor şi procurorilor români. Aceste alegaţii reprezintă o încercare de a induce opiniei publice europene convingerea că procurorii români <<inventează>> lucrări, iar judecătorii români nu fac altceva decât să confirme <<dosarele inventate>>”, se mai arată în comunicatul CSM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: