CSM, replică la declaraţiile senatorului PSD Liviu Pop: Consiliul nu a fost consultat cu privire la modificarea abuzului în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis joi, prin intermediul unui comunicat public, că nu a fost consultat cu privire la modificările aduse definiţiei infracţiunii de abuz în serviciu, ca răspuns la afirmaţiile senatorului PSD Liviu Pop.

Consiliul Superior al Magistraturii, care de regulă  sancţionează declaraţiile de natură să afecteze independenţa justiţiei, a dat publicităţii un comunicat prin care contrazice declaraţiile senatorului PSD Liviu Pop. Acesta din urmă declarase că modificările aduse Codului penal în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu sunt în concordanţă cu recomandările CSM.

„Având în vedere afirmaţiile domnului senator PSD Liviu Pop, în cadrul emisiunii „Matinal” din data de 04.07.2018, difuzată de RFI, în legătura cu modificarea Codului penal, prin care susţine că, „abuzul în serviciu a fost clar preluat de la ceea ce a propus Consiliul Superior al Magistraturii”, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media este abilitat să furnizeze următoarele precizări:

Din analiza minutei Comisiei nr.1 - „Legislaţie şi cooperare interinstituţională” din data de 04.05.2018, 07.05.2018 şi 08.05.2018, publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 10.05.2018, rezultă că proiectul înaintat Consiliului spre consultare nu cuprinde propunerile forului legislativ, relativ la modificarea dispoziţiilor art. 297 din Codul penal”, se arată în comunicatul CSM.

Consiliul precizează clar, oferind rapoartele şedinţelor CSM, că instituţiei nu i s-a cerut exprimarea unei analize cu privire la articolul 297, cel ce vizează infracţiunea de abuz în serviciu.

„Aşa cum se observă, propunerile de modificare au privit, în mod cronologic, dispoziţiile art. 269, art. 298, apoi a fost analizată, în continuare, propunerea de modificare a art. 309 şi următoarele din Codul penal, nefăcându-se şi o analiză a art. 297 din acelaşi cod, atâta timp cât Consiliul Superior al Magistraturii nu a fost învestit în ceea ce priveşte exprimarea unui punct de vedere asupra modificării în discuţie”, se arată în concluzia comunicatului CSM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite