CSM anunţă organizarea concursului pentru ocuparea a 25 de posturi vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii a anunţat luni că organizează un concurs pentru ocuparea a 25 de posturi vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Concursul se va desfăşura la Bucureşti,  în perioada noiembrie 2020 – martie 2021

Prin hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1344/12.11.2020, s-a aprobat organizarea de către Consiliu şi Institutul Naţional al Magistraturii a concursului pentru ocuparea a 25 posturi vacante de magistrat-asistent. Concursul se va desfăşura la Bucureşti,  în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, pentru ocuparea următoarelor posturi: 4 posturi la Secţia I-a civilă, 4 posturi la Secţia a II-a civilă, 8 posturi la Secţia penală şi 9 posturi la Secţia de contencios administrativ şi fiscal” potrivit unui comunicat de presă transmis de CSM. 

La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 14 alin. 2 lit. a - e şi de art. 67 alin. 4 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv:

a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu; 

b) este licenţiată în drept; 

c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie; 

d) cunoaşte limba română; 

e) este aptă, din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei.

 De asmenea magistraţii-asistenţi gradul III pot fi numiţi, prin concurs, şi dintre avocaţi, notari, personal de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), cadre didactice universitare de specialitate juridică, precum şi dintre grefieri cu studii superioare juridice de la curţile de apel, Curtea Constituţională şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu o vechime de cel puţin 5 ani în aceste funcţii.

Înscrierea candidaţilor la concurs se face la Consiliul Superior al Magistraturii - Direcţia Resurse Umane şi Organizare, cu sediul în Bucureşti, Calea Plevnei nr.141 B, sector 6, până la data de 7 decembrie 2020, inclusiv. Iar taxa de înscriere la concurs este de 700 lei şi se achită la Direcţia economică şi administrativ din cadrul Consiliului, potrivit sursei citate. 

De altfel, examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unui test-grilă de verificare a cunoştinţelor teoretice şi a unei probe scrise practice la data de 31 ianuarie 2021, conform prevederilor art. 10 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aprobat prin Hotărârea nr. 293/2007 a Plenului Consiliului, modificată şi completată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite