Cristian Preda: Guvernul Boc trebuie schimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat pentru „Adevărul” că Guvernul Boc trebuie schimbat de urgenţă, întrucât partidul a ajuns să se prăbuşească în sondaje. El a comentat astfel un sondaj de opinie realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Potrivit cercetării IPP, 65% din românii chestionaţi ar vota pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu dacă ar avea loc un referendum, împotriva demiterii ar vota 17%, în timp ce 18% din români spun că nu ştiu sau nu ar participa la scrutin. În sondajul IPP, PSD este cotat la  40%, PNL are 26%, iar PDL înregistrează o scădere semnificativă, fiind plasat pe locul trei cu 12%. UNPR are 7%, PRM 7%, iar UDMR 5%.

Citiţi şi:

IPP: 65% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu, în cazul organizării unui nou referendum

„Sondajul IPP care plasează PDL la 12% reflectă o stare de spirit de la realegerea lui Traian Băsescu şi reinstalarea lui Emil Boc la Guvern. Semnalul pe care îl transmite IPP, de a cărui corectitudine nu mă îndoiesc, nu trebuie să fie unul de alarmă pentru Guvern, ci este unul de incendiu. Când casa arde, nu trebuie să stai să mai dai cu aspiratorul! Trebuie schimbat Guvernul!", a declarat Preda pentru „Adevărul".

„Un personaj credibil", în locul premierului

Potrivit europarlamentarului, partidul îşi poate relua ascensiunea, cu condiţia ca premierul Emil Boc să găsească soluţia pentru ca Guvernul „să nu mai împovăreze imaginea partidului şi pe cea a lui Traian Băsescu".

„12% în sondaje este traducerea sociologică a unui premier fără concediu, după cum Boc însuşi a declarat la TVR, care dă impresia de improvizaţie şi nesiguranţă. Trebuie găsit un personaj credibil în locul lui", a mai comentat Preda.

„Nu de remaniere avem nevoie acum, care ar fi ca o îmbălsămare a mortului, ci de o schimbare de Guvern! Mesajele premierului - că nu are demisia scrisă în sertar şi că nu şi-a luat concediu - ar putea creiona însă un premier care se agaţă de scaun, să vedem ce va face! Dacă nu va lua însă măsuri, căderea în sondaje va fi şi mai mare!", a avertizat Preda.

Sociologul Alfred Bulai consideră că prăbuşirea PDL se explică prin faptul că democrat-liberalii achită nota de plată în această perioadă de criză. "Procentele ar mai putea scădea însă la toamnă, când vor veni facturile mărite. PDL se va sinucide politic dacă până la toamnă rămâne la guvernare fără să schimbe nimic", a declarat Bulai, pentru „Adevărul". 

Sociologul mai spune că testul suprem va fi accesul în Parlament, la viitoarele alegeri generale, test care le dă încă de pe acum „emoţii"reprezentanţilor PDL, mai ales celor din teritoriu, care simt ostilitatea celor care le-au dat voturile. Sondajul IPP a fost realizat pe un eşantion de 1.040 de persoane, în perioada 9-16 iulie, având o eroare de +/- 3%. 

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite