Părinţii lui Ionuţ Anghel, audiaţi de procurori. Directorul ADP Sector 2: „Nu este responsabilitatea noastră să adunăm câinii de pe străzi“

Părinţii lui Ionuţ Anghel, audiaţi de procurori. Directorul ADP Sector 2: „Nu este responsabilitatea noastră să adunăm câinii de pe străzi“

Directorul ADP Sector 2, audiat în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel       FOTO Adevărul

Audierile în cazul lui Ionuţ Anghel continuă. Cristian Lemnaru, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, s-a prezentat dimineaţă la Parchetul Instanţei Supreme pentru a fi audiat în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de doar 4 ani care a murit pe 2 septembrie 2013, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din Bucureşti. După-amiază au fost chemaţi la audieri şi părinţii micuţului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Părinţii copilului de patru ani ucis de câini vagabonzi în Capitală, soţii Anghel, au fost audiaţi, luni, de procurorii Parchetului General în dosarul în care anchetatorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă.

La ieşirea de la Parchet, tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a infirmat informaţia potrivit căreia el şi soţia lui s-ar fi constituit parte civilă în dosarul penal, cu pretenţii civile de un milion de euro.

UPDATE La ieşirea de la audieri, Lemnaru a declarat că acuzele care i se aduc sunt grave, iar procurorii au precizat că acesta va mai fi audiat după ce îşi va pregăti apărarea.

„Acuza este destul de gravă astfel încât mă feresc să dau declaraţii acum. Este un proces pe rol. Niciodată nu a avut ADP-ul în grijă acei câini. Câinii nu erau ai ADP-ului, iar terenul unde s-a întâmplat acea nenorocire nu aparţinea domeniului public”, a precizat Lemnaru, directorul ADP Sector 2.

Acesta a mai spus că procurorii au stabili ca în câteva zile, după ce îşi vor pregăti apărarea, inculpaţii din dosar să dea declaraţii.

„Niciodată nu a fost responsabilitatea ADP să adune câinii de pe străzi. Consider că şi în România şi în alte părţi parcurile nu trebuie îngrădite, sunt un loc public cu intrări şi ieşiri pentru oamenii care îl folosesc”, a mai adăugat directorul ADP.

Cristian Lemnaru a declarat, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că nu este responsabil de tragedia în care şi-a pierdut viaţa copilul de patru ani sfâşiat de câini.

De asemenea, şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel, s-a prezentat la Parchetul General pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile care i se aduc în acest caz. 

Ionuţ Anghel ar putea fi deshumat

Odată cu declanşarea urmăririi penale, procurorii pot solicita, dacă este necesar, deshumarea lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani sfâşiat de maidanezi pe o proprietate din apropierea Parcul Tei din Capitală.

La aproape o lună de când au preluat cazul, procurorii Parchetului General au decis vineri începerea urmăririi penale pe numele mai multor angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 2, reprezentanţi ai SC Tei Rezidenţial SRL, dar şi pe numele lui Constantin Ciorăscu, deţinătorul terenului pe care a fost găsit trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Anghel. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de moartea micuţului, toţi cei care au fost puşi sub învinuire riscă pedepse de până la şapte ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Concret, surse apropiate anchetei au explicat că proprietarul terenului se poate face vinovat de nerespectarea măsurilor legale privind neîngrădirea terenului, lucru care a permis accesul lui Ionuţ Anghel şi al câinilor pe proprietatea lui, iar reprezentanţii ADP Sector 2 şi al firmei Tei Rezidenţial se pot face vinovaţi de nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţii sau meserii.

Pe de altă parte, reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au anunţat că din momentul în care a fost promulgată Legea privind câinii fără stăpân care prevede eutanasierea în termen de 14 zile lucrătoare a maidanezilor care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, peste 300 de câini au fost adoptaţi din adăposturile municipalităţii.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit la începutul lunii septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. Pe corpul copilului au fost găsite sute de plăgi.

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Angajaţi ai ADP Sector 2, reprezentanţi ai SC Tei Rezidenţial şi proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel, urmăriţi penal

Angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, ai SC Rezidenţial şi proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel au fost puşi sub învinuire de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind moartea băieţului de 4 ani sfâşiat de câini, au declarat surse judiciare. În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

VIDEO Ultimele ore din viaţa lui Ionuţ, copilul ucis de câini

Imaginile de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei din Capitală, din 2 septembrie, când Ionuţ a fost sfâşiat de câini, arată că fraţii au rămas mai bine de două ore nesupravegheaţi

VIDEO Tatăl băiatului care a murit muşcat de câini: „Pentru mine este clar cum s-a petrecut tragedia“

Tatăl lui Ionuţ Anghel s-a prezentat joi la Parchetul General, declarând că a venit să vadă ce date noi sunt în ancheta privind împrejurările în care a murit fiul lui, pe 2 septembrie, în apropierea Parcului Tei din Capitală. La ieşirea de la Parchet acesta a precizat că, în privinţa tragediei fiului său, „totul este clar” pentru el.

Marius Marinescu susţine că micuţul de 4 ani găsit mort în parcul Tei nu a fost ucis de maidanezi, potrivit rezultatelor ADN. Anchetatorii infirmă ipoteza

Rezultatele ADN în cazul copilului de patru ani ucis de câini în parcul Tei arată că acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi, relatează DC News, care-l citează pe Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, unul dintre activiştii pro-maidanezi. Parchetul General a infirmat marţi această ipoteză.

Audierile continuă în cazul copilului ucis de câini. Şeful Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor, la Parchet

Şeful Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru a fi audiat în cazul copilului de patru ani care a murit după ce a fost muşcat de câini în Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Noi audieri la Parchetul General în cazul copilului ucis de maidanezi. În faţa procurorilor a ajuns şi administratorul terenului unde s-a întâmplat tragedia

Noi audieri miercuri în dosarul în care se caută vinovaţii pentru moartea lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani ucis de câini maidanezi din Parcul Tei. Astăzi în faţa procurorilor a ajuns şi administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât.Constantin Ciorăscu a fost adus la Parchetul Instanţei Supreme cu mandat, întrucât nu s-a prezentat după ce a fost citat de anchetatori pentru a da declaraţii în acest dosar.

Posibili vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ

Să nu ne amăgim singuri. Câinii nu au discernamânt, trăiesc instinctual, în lupta pentru supravieţuire. Adevăraţii vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ trebuie căutaţi în altă parte.

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, unul dintre câinii care l-au muşcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta. Avocatul acesteia a declarat, la ieşirea de la audieri, că femeia este incriminată în acest dosar, însă nu a fost pusă sub acuzare.

 
Andreea Felicia Anghel, mama lui Ionuţ, copilul de patru ani ucis de câini, luni, în Parcul Tei din Capitală, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj impresionant despre dreptul la viaţă garantat de Constituţie.

Sancţiuni în cazul copilului ucis de câini. Primarul Onţanu cere demiterea şefului Poliţiei Locale. Cazul a fost preluat de Parchetul General

Şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Isabela Hurjui, au fost sancţionaţi pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini. Neculai Onţanu a propus şi demiterea acestora.
 
 
Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. 
 
 
Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

 

 

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii
 
Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi.

 

citeste totul despre: