Cristi Dănileţ, ironic după ce Dana Gîrbovan a anunţat că-şi retrage demisia de la magistratură: Independenţa justiţiei de tip nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Danileţ FOTO David Muntean
Cristi Danileţ FOTO David Muntean

Judecătorul Cristi Dănileţ a ironizat miercuri seară decizia Danei Gîrbovan de a-şi retrage demisia din magistratură, în contextul în care cu câteva ore mai devreme preşedintele Klaus Iohannis anunţa că refuză să o numească în postul de ministrul al Justiţiei. Dănileţ a declarat că „cred că este vorba de un curent dâmboviţean numit «independenţa justiţiei de tip nou»”.

„Un magistrat care demisionează este eliberat din funcţie de Preşedintele României prin Decret care trebuie publicat în Monitorul Oficial. Pana la emiterea Decretului demisia se poate retrage.

Cu alte cuvinte răsalaltaieri erai magistrat şi spuneai ca vrei separare de politic, alaltaieri se dovedeşte ca negociai chiar tu un post politic, ieri demisionezi din magistratura, dar Preşedintele ţării încă nu apuca sa emită decretul de eliberare din funcţie sau acesta încă nu e publicat în M.Of, azi nu eşti numit în acea funcţie politica aşa că revii asupra demisiei, mâine redevii magistrat independent la fel ca înainte şi preşedinte la asociaţia cu 10 membri pentru care televiziunile condamnaţilor politic ţi se adresează cu 'şefa judecatorilor'. Cred ca este un curent dâmboviţean numit «independenta justiţiei de tip nou»”, a scris Dănileţ miercuri seara pe Facebook.

Dana Gîrbovan, anunţa în urmă cu câteva ore că îşi retrage demisia din magistratură după ce preşedintele Klaus Iohannis declara într-o conferinţă de presă că refuză să o numească în postul de  ministru al Justiţiei.

 „Mi-am inaintat demisia catre sectia de judecatori a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. In noul context, aceasta nu mai este necesara, motiv pentru imi voi retrage demisia depusa si voi cere Sectiei pentru judecatori a CSM sa ia act de acest fapt”, a scris aceasta miercuri seară pe Facebook.
 
Decizia acesteia vine în contextul în care luni judecătoarea şi-a înaintat demisia din magistratură. „Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, anunţa Gîrbovan luni. Membrii CSM aprobaseră cererea iar aceasta urma să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru emiterea decretului în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite