Cristi Dănileţ, despre propunerea de a fi judecător CCR: Este prima dată când societatea civilă avansează un nume, pentru mine este extrem de onorabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cristi danilet

Judecătorul Cirsti Dănileţ, care a fost propus de Iniţiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) pentru postul de judecător CCR, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că este prima dată când societatea civilă avansează un nume şi pentru el este extrem de onorabil.

Despre faptul că a fost suspendat din magistratură, Dănileţ a arătat că speră 99% că va avea câştig la Înalta Curte. ”Dacă asta e problema, că Danileţ publică filmuleţe pe Tiktok, prin care arată că are viaţă privată şi face treabă acasă, promit ca judecător CCR că nu voi mai publica filmuleţe pe Tiktok”, a spus el.

Cristi Dănileţ a arătat că propunerile de judecători la CCR sunt politice, şi vine de la preşedinte, Camera Deputaţilor sau Senatul României, care trebuie să propună pe cineva.

”Este prima dată când societatea civilă avansează un nume, pentru mine este extrem de onorabil, este o demnitate la care am aspirat de ceva vreme, mi s-ar potrivi profilului. Sunt un luptător pentru independenţa justiţiei şi păstrarea valorilor democratice de mulţi ani”, a arătat Dănileţ.

Întrebat ce şanse crede că are să fie ales judecător al CCR, Cristi Dănileţ a precizat că el se aşteaptă ca parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să îi susţină pe cei care merită, care au în spate o carieră bogată şi se pricep la interpretarea Constituţiei.

”Votul este individual, refuz să cred că este un mandat imperativ, fiecare parlamentar votează după propria conştiinţă”, a spus Danileţ. 

Despre faptul că a fost suspendat din magistratură, el a precizat că procesul este unul de durată, pentru că în România, justiţia este relativ greoaie.

”Până când decizia e definitivă, mă bucur de prezumţia de nevinovăţie. Sunt convins 99 de procente că voi avea câştig de cauză la Înalta Curte. Dacă asta e problema, că Danileţ publică filmuleţe pe Tiktok, prin care arată că are viaţă privată şi face treabă acasă, promit ca judecător CCR că nu voi mai publica filmuleţe pe Tiktok”, a mai comentat el.

Iniţiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) îl propune pe Cristi Dănileţ, vicepreşedinte al organizaţiei, pentru un loc la Curtea Constituţională. Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte).

Ulterior, USR a anunţat că judecătorul Cristi Dănileţ este propunerea formaţiunii pentru Curtea Constituţională. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite