Cristi Borcea s-a predat poliţiei, după condamnarea definitivă în dosarul retrocedării plajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul acţionar al clubului Dinamo Cristi Borcea s-a predat vineri dimineaţă la IPJ Ilfov, pentru a fi încarcerat ca urmare a condamnării sale definitive la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu.

Iniţial, Borcea a fost achitat în acest dosar de Curtea de Apel Bucureşti. Conform procedurii, după întocmirea documentelor necesare, fostul şef al Dinamo ar urma să stea o perioadă în carantină, potrivit News.ro

Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători“. 

După patru pronunţări amânate în acest dosar, pe 7 februarie, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat de ICCJ la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Deciziile sunt definitive.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite