Crin Antonescu: "Minima soluţie pentru a ieşi din criză este plecarea guvernului Boc"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi Varujan Vosganian au vorbit despre o accelerare a procesului de înlăturare a guvernului Boc şi despre principalele măsuri propuse de opoziţie în cazul unui guvern alternativ. Principalele declaraţii ale membrilor PNL:

Ştiri pe aceeaşi temă

Crin Antonescu

- Minima soluţie pentru a ieşi din această criză este plecarea guvernului Boc. Ce se petrece in institutiile administrative si politice ale Romaniei arata o criza fara precedent si faptul ca Romania nu are prim-ministru si guvern. Ne asemanam cu o republica bananiera in care liderul maxim modifica legi, destituie, demisioneaza in functie de buna sau de proasta sa dispozitie.

- Decizia luata de PNL este ca in cursurl acestei saptamani sa finalizam discutiile unui guvern de criza si sa inaintam o motiune de cenzura. Credem ca este momentul ca in cel mai scurt timp sa promovam motiunea de cenzura si sa dam Romaniei un guvern care sa poate trece de aceasta perioada de criza.

- S-a ajuns mult prea departe. Boc a anuntat ca o papusa mecanica renuntarea la un minister.

- Tensiunea sociala creste, siutuatia economica se agraveaza pe zi ce trece. Apelul meu la colegii din opozitie este sa lasam deoparte orice considerente si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a oferi Romaniei o alternativa de guvernare.

Varujan Vosganian

- Trebuie să urgentăm căderea guvernului Boc.

- Există pericolul de a depăşi 40 % in ceea ce rpiveste procentul datoriei publice. Propunem un program strategic pe care il va lua un guvern de criza. Suntem de acord sa finalizam acordul cu FMI. El trebuie revizuit. Sunt masuri cu care noi nu suntem de acord.

- Consideram ca trebuie mentinuta cota unica de impozitare.

- Readucerea TVA la 19 % si eliminarea impozitului minim

- Masuri pentru imbunatatirea colectarii si relansarea economica, cresterea absobtiilor fonduriloe europene

- Alcatuirea bugetului pe 2011 este prioritatea acestui guvern

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările