Criminalul din Caracal nu ar fi acţionat singur. Ce argumente au familiile celor două fete ucise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă, bărbatul în vârstă de 66 de ani care era cunoscut drept „Popicu”, a fost reţinut de oamenii legii după ce a recunoscut duminică uciderea celor două fete, Alexandra şi Luiza, în vârstă de 15 ani, respectiv 18 ani. Bărbatul a spus că după ce le-a ucis pe fete le-a ars. Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, bunicul Luizei şi mama acesteia consideră că Gheorghe Dincă nu a acţionat singur

În prezent, anchetatorii cercetează şi această variantă.

Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, a mărturisit că părinţii Alexandrei au fost contactaţi de mai multe ori după dispariţia fetei. Prima data au fost sunaţi după ce tânăra apelase la 112, la 11:05. Atunci, o voce de bărbat le-a spus părinţilor Alexandrei că este „ginerele” şi le-a transmis acestora că fata lor este bine şi că pleacă la muncă în Belgia.

Mai mult, Cumpănaşu susţine că acesta nu este singurul telefon pe care părinţii fetei l-au primit din partea bărbatului care susţinea că are veşti despre Alexandra. Părinţii ar fi fost sunaţi inclusiv după ce Gheorghe Dincă a fost arestat.

„Poliţia a avut cu familia o comunicare foarte bună. Într-adevăr, acest monstru şi-a recunoscut cele două omoruri. Familia a aflat. Am trăit cu speranţa şi eu, şi vărul meu, şi soţia lui că totuşi trăieşte. Incompetenţa unor oameni ai statului ne-a făcut să credem că poate trăieşte. Nu s-a găsit corpul, în afară de firele de păr şi banda adezivă”, a explicat Alexandru Cumpănaşu.

„Nu mi-a spus nicio autoritate. Ori e un descreierat care a vrut să se joace cu minţile unor oameni în durere, ori sunt complici. Ca părere personală, sunt convins că nu a fost singur”, a mai declarat Cumpănaşu.

Şi rudele Luizei, fata de 18 ani din comuna doljeană Dioşti, care a dispărut la 14 aprilie, în drum spre Caracal, susţin că Gheorghe Dincă nu a acţionat singur. „Probabil că da (a mai făcut şi alte victime, n.red.). Eu cred că este ajutat, el n-a făcut aşa ceva singur”, a adăugat ea.

Şi în acest caz, mama şi bunica Luizei susţin că fost sunate de un bărbat care le-a spus că fata lor este bine şi că a plecat la muncă în străinătate. Însă, rudele nu l-au crezut deoarece ştiau că fata lor nu a plecat fără să le spună.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de către o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Pe 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT - ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

DIICOT a solicitat acum că dosarele privind dispariţia celor două fete să fie reunite.

„La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. raportat la art. 43 - 45 C.pr.pen., cu aplicare art. 50 C.pr.pen. şi a art. 11 alin. 1 pct. 5 din OUG 78/2016, DIICOT - Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrate la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art. 210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prevăzut de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen”, precizează DIICOT, informează digi24.ro.

Acelaşi „modus operandi”. Telefoanele primite de părinţi

Procurorii de la DIICOT spun că „s-a constatat acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false), precum şi împrejurările de timp şi de loc”.

DIICOT face precizarea că în dosarul dispariţiei fetei de 18 ani au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent „nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor”.

Reacţia poliţiştior la anunţarea dispariţei

În ambele cazuri, când părinţii au mers la poliţie pentru a denunţa dispariţia, li s-a spus să facă drum întors deoarece fetele s-au încurcat cu vreun „Făt Frumos”  şi că vor auzi în curând de ele.

Oamenii legii i-au spus tatălui Alexandrei că e bun de plată dacă aceasta „s-a încurcat cu vreunul”. „Şeful Poliţiei din Caracal s-a adresat în felul acesta tatălui Alexandrei. Dacă după ce s-a realizat o parte din percheziţii, a spus că <<dacă e încurcată cu vreunul şi se va constata e bun de plată>>. Asta îi spunea”, a declarat unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, pentru Mediafax.

Cumpănaşu declarat că tatăl Alexandrei a rămas mut în faţa acestor cuvinte. Mai mult, un alt angajat al Poliţiei i-a cerut tatălui fetei să se gândească de două ori dacă vrea să depună sesizare pentru dispariţie. „Un alt angajat i-a pus când s-a dus să depună plângere: "să să te gândeşti bine că fetele astea se întorc după o zi-două acasă", el fiind un tată disperat”, a mai spus Cumpănaşu.

Zvonuri că Dinică fusese implicat în cazuri cu trafic de persoane în Italia

Vecinii îşi amintesc că Gheorghe Dincă a fost plecat mulţi ani în Italia alături de soţie şi cei patru copii. „Când s-a întors acasă, s-a întors singur, acum ceva ani, nu mai ştiu exact câţi. Atunci a circulat printre noi, vecinii, un zvon că Popicu a fost obligat să se întoarcă acasă, că italienii i-au dat interdicţie pentru că fusese implicat în nişte cazuri cu trafic de persoane. Aşa umbla vorba între noi atunci, dar era mai mult bârfă. Mulţi ziceam că nu are cum să fie aşa, că dacă era aşa italienii îl arestau”, povesteşte o altă vecină.

Când s-a întors din Italia a venit singur şi există suspiciuni că ar fi încercat să violeze fiica unei femei cu care avusese legături amoroase şi că din această cauză a primit interdicţie de a mai pleca în această ţară.          

De asemenea, Gheorghe Dincă a fost internat de opt ori la psihiatrie. Acesta a fost internat pentru sindrom anxios depresiv, dar în spital medicii i-au pus ca diagnostic secundar „Tulburări mentale şi de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindrom de dependenţă, sindrom amnezic şi hepatită alcoolică.

Conform specialiştilor, Ghoerghe Dincă n-ar fi trebuit să mai aibă dreptul de a conduce. Cu toate acestea, Dincă practică taximetria ilegală şi este lăsat în pace de poliţie.

Te-ar putea interesa şi:

Discuţia telefonică dintre poliţist şi Alexandra: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ţine linia ocupată”

Criminalul din Caracal le-a povestit anchetatorilor ce i-a făcut Alexandrei după ce a surprins-o vorbind la telefon cu poliţiştii

Ce s-a întâmplat în maşina criminalului din Caracal după ce s-a urcat Alexandra. „Am lovit-o, i-am pus o şapcă pe cap şi bandă adezivă pe ochi“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite