Crima din Dâmboviţa. Parchetul General a preluat cazul unei fetiţe din Iaşi care ar putea fi o altă victimă a pedofilului olandez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: BZI.ro
FOTO: BZI.ro

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, din Iaşi, în care o fetiţă de 8 ani a fost agresată sexual de un bărbat care a dus-o pe un câmp şi a încercat să o atingă în zonele intime. Primele indicii ale anchetatorilor arată că făptaşul ar fi tot cetăţeanul olandez care ar fi ucis-o pe Adriana, de 11 ani din Dâmboviţa.

UPDATE: Tatăl fetiţei din Iaşi care ar fi fost abuzată de olandezul Johannes Visscher povesteşte ce s-a întâmplat în ziua în care fetiţa lui a fost abordată de un bărbat străin. Acesta i-a spus că o duce acasă cu maşina şi i-a spus să urce în autoturism. Fetiţa i-a mărturisit tatălui că bărbatul din imaginile luate de pe camerele de supraveghere din localitate sunt cu bărbatul care a agresat-o şi că bărbatul olandez care a murit avea în aceeaşi ureche acelaşi cercel, informează mediafax.ro. 

Tatăl povesteşte că în ziua în care copila ar fi fost acostată de pedofilul olandez ar fi trimis-o la magazin să cumpere pâine şi suc, magazin aflat la 300 de metri de casă.

„Venind înapoi a ajuns-o din urmă o maşină albă, mie îmi povestiseră la vreo două zile după fetele de şcoală că l-au mai văzut pe invidiul respectiv care mi-a luat fata în maşină cu două zile după aceea. A oprit maşina şi a zis <unde mergi, fetiţa?>, <păi acasă>, <hai că te duc eu acasă, unde stai?>, <mai încolo un pic>, <urcă în maşină>. Fetiţa a crezut că poate e neam de-al nostru că semăna maşina cu maşina unor cumnaţi de ai mei, colegi de ai mei şi a zis că poate opreşte maşina”, declară bărbatul.

Potrivit acestuia, bărbatul din maşină i-a dat fetiţei o gumă de mestecat, iar aceasta a urcat. Când au ajuns în dreptul porţii casei, fetiţa i-a spus să oprească, însă bărbatul nu a oprit şi i-a spus: „lasă că ne plimbăm un pic cu maşina şi vii înapoi”.

„A făcut de două ori turul satului pe şosea, de asta a şi fost filmat el, că pe la magazine au camere de luat vederi şi a fost identificat cu fetiţa în maşină, că dacă nu era cu fetiţa în maşină nu ştia că e el. A doua oară fetiţa a ţipat şi a început să plângă, că să oprească, iar aici şi nu a oprit. A zis <opreşte, lasă-mă la mama şi la tata acasă>. A dus-o până aproape de canton, aşa se cheamă la noi aici şi acolo a întors maşina înapoi şi a dus-o la cimitir. Ea speriată, foarte speriată fata, a dat-o jos, nu a adus-o până aproape de casă. Dar aproape de canton a zis că a mângâiat-o pe picior, ce i-o făcut el. Ea atât a zis, că a mângâiat-o pe picior”, spune tatăl copilei.

Tatăl fetiţei agresate la Iaşi spune că agresorul vorbea stâlcit în româneşte şi a pronunţat doar câteva cuvinte. Bărbatul avea un cercel. Tatăl copilei crede că este vorba despre olandezul Johannes Visscher.Întrebat cum a vorbit fetiţa cu agresorul ei, tatăl copilei din Iaşi a spus cei doi au comunicat în romaneşte, dar bărbatul vorbea stâlcit.

„Dânsul nu vorbea mult, a vorbit prea puţin”, a spus bărbatul.

Potrivit acestuia, imediat după presupusa agresiune fetiţa a dat declaraţii la Poliţie, a fost dusă la Protecţia Copilului, la psiholog, după care, din 2016 până în 2018 nu au mai primit informaţii despre caz. În 2018 s-au interesat ziariştii de caz, iar atunci familiei i s-a spus că dosarul este înaintat mai departe: „Nu au zis că la Bucureşti şi dosarul a stat până acum, până pe 24, până s-a dus presa să verifice şi să găsească dosarul fetei acolo”.

Fetiţa l-a descris atunci pe agresor, iar anchetatorii aveau imagini luate din magazinele din localitate: „Şi l-a recunoscut fetiţa pe camere şi cu cercelul în urechi. Şi acuma domnul care zici că e mort, exact domnul care în aceeaşi ureche are acelaşi cercel”.

Tot tatăl fetiţei spune că din 2018 iar nu s-a interesat nimeni de caz, iar din 2016 nu a mai lăsat fetiţa singură nicăieri.

Procurorii de Parchetului General vor prelua un dosar de la Iaşi, de agresiune sexuală care vizează o fetiţă din Iaşi care a fost agresată sexual de un bărbat în 2016, la acel moment fetiţa avea 8 ani.

Conform primelor indicii, ar agresorul ar fi tot bărbatul olandez care a ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa.

„În cazul agresiunii sexuale din judetul Iasi, in care a fost deschis dosar penal in anul 2016 sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iasi si in cadrul caruia politistii au desfasurat activitati investigative dispuse de procuror, inclusiv difuzarea  imaginilor in spatiul public a unui posibil suspect, in urma carora nu au rezultat elemente suficiente care sa duca la identificarea autorului, precizam ca, in acest moment, politistii desfasoara activitati sub coordonarea procurorului de caz”, au informat şi reprezentanţii Poliţiei Române.

Olandezul s-ar fi aflat între 13 şi 16 iunie 2016 în Iaşi, unde ar fi făcut o victimă.

Potrivit BZI, pe data de 15 iunie 2016, olandezul se deplasa cu un autoturism marca Skoda prin judeţul Iaşi. Asa a ajuns în comuna ieşeană Horlesti. A dat câteva ture prin sat şi a întâlnit o copila, pe atunci în vârstă de 8 ani. Micuţa a plecat de acasă pana la magazin, vrând sa cumpere doua pâini şi un suc. Olandezul s-ar fi apropiat cu maşina de ea şi ar fi ademenit-o cu o gumă de mestecat. Micuţa care avea în mana o sacoşă, s-a urcat în maşină olandezului crezând ca acesta vrea sa facă o fapta bună şi ca o va lasă în fata casei în care locuieşte. Nu s-a întâmplat însă asta. Micuţa i-a spus bărbatului sa oprească în fata gardului verde, acolo unde locuia. Acesta nu a oprit acolo şi a condus aproximativ doi kilometri pana la ieşirea din sat. Acolo, ar fi luat-o pe copila în brate si ar fi mângâiat-o în zonele intime. Speriată din cale- afara, copila a început sa ţipe ca din gura de şarpe. În acel moment, agresorul s-a speriat probabil si a întors maşina, lăsând-o pe copila în fata casei. Pana sa fie adusa înapoi de agresor, părintii fetei aflaseră deja ce s-a întâmplat de la o vecina care a văzut când micuţa s-a urcat în maşina necunoscutului. Imediat, părintii fetei au sunat la 112 şi au spus ca fiica lor a fost luata de un necunoscut din fata casei. Până să ajungă poliţiştii la locul indicat, copila s-a întors.

Poliţia nu poate confirma, la acest moment, că bărbatul din imagini este olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa.„La acest moment nu putem nu putem confirmă că este vorba de aceeaşi persoană şi se desfăşoară activităţi şi în cazul de la Iaşi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General. (...) În urma cercetarlor efectuate în 2016, nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei în urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române”, mai explică sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite