Cresc cazurile de gripă. Vezi ce recomandări fac medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul infecţiilor acute respiratorii a crescut cu 16,8% în ultima săptămână, arată Ministerul Sănătăţii. Oficialii susţin că a crescut şi numărul cazurilor de gripă, de la 43 la 60.

Medicii arată că  în prezent are loc o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul Moldovei, fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.

În comparaţie cu săptămâna trecută, medicii constată şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8%.

În acest context, specialiştii în sănătate publică  recomandă populaţiei să evite aglomeraţiile, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, dar  şi retragerea din colectivitate în cazul celor bolnavi sunt măsuri de prevenţie pe care oricine ar trebui să le ia.Specialiştii mai recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.


Ministerul Sănătăţii arată că de la avertizarea “cod galben de ger” emisa de meteorologi, şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 74 decese din cauza hipotermiei severe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite