Craterul din Buneşti, acoperit pe jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.200 de tone de pietriş au fost răsturnate în groapa căscată în curtea familiei Ene
Peste 1.200 de tone de pietriş au fost răsturnate în groapa căscată în curtea familiei Ene

Curtea familiei Ene din satul Titireci, comuna Buneşti s-a transformat de ieri într-un şantier. Zeci de basculante au cărat toată ziua rocă şi pietriş pentru a astupa caverna care a apărut în curtea casei lui Vasile Ene (41 de ani) şi a mamei acestuia, Ilinca Ene (67 de ani).

Bărbatul este încrezător că, în cele din urmă,„hăul" din curtea sa va fi astupat, iar viaţa sa va intra pe făgaşul normal. „Am făcut un drum pentru maşinile care cară pietriş în curte, mai departe de casă, am tăiat şi gutuiul, tufele de zmeură, că altminteri, cu ploile care au fost şi ţinând cont de greutatea camioanelor, exista riscul să-mi dărâme şi cealaltă casă", a explicat gospodarul.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Rudele nu sunt atât de optimiste, mai ales că groapa pare fără fund. „Este a doua zi de când cară pietriş şi nu se vede nimic. Îmi este frică să mai ies din noaptea din casă, parcă aud şi acum huruiturile din noaptea în care mi s-a prăbuşit copertina, mobila de bucătărie şi prispa. Curtea noastră a devenit loc de pelerinaj. Vin şi se minunează oameni nu numai din sat, dar şi străini care au citit în ziar despre ceea ce ni s-a întâmplat", a spus mătuşa lui Vasile.

Studii geologice

Primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi, a declarat că groapa a înghiţit deja 30 de camioane cu material, fiecare având câte 40 de tone. „Am măsurat caverna şi fundul acesteia s-a înălţat cu 15 metri, deci ar mai fi cam 10 metri de umplut. Trebuie avut însă în vedere că, spre suprafaţă, diametrul cavernei este mai mare", a precizat edilul.

Prefectul judeţului Vâlcea a dispus efectuarea unor studii geologice în zonă, iar geologii caută la arhivele statului hărţi care să-i ajute să dezlege misterul cavernei apărute în curtea familiei Ene.  

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite