Cozmin Guşă sugerează că Traian Băsescu ar fi implicat alături de Horia Simu în afacerea retrocedărilor ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozmin Guşă, analist politic şi acţionar la televiziunea Realitatea TV, a povestit vineri seară o întâmplare care îl face să creadă că omul de afaceri Horia Simu ar fi o interfaţă a lui Traian Băsescu în scandalul retrocedărilor de terenuri.

Cozmin Guşă a povestit în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV că în toamna anului trecut, pe când Traian Băsescu era încă preşedintele României, a avut o discuţie telefonică aprinsă cu acesta, în urma unei emisiuni moderate de Rareş Bogdan. „În dimineaţa următoare m-a sunat Traian Băsescu, care era foarte nervos şi nu vorbea reverenţios la adresa lui Rareş Bogdan, ba dimpotrivă. Cu nişte ameninţări voalate, dar nu facem caz din asta. L-am şarjat, nu mi-am dat seama de unde vine nervozitatea. Era înca preşedinte toamna trecută. Eu nu văzusem emisiunea. Aceste ameninţări legate de Rareş Bogdan m-au făcut să-l sun pe Rareş şi să-l întreb: «ce e cu acest Traian Băsescu isteric care sună dimineaţa şi te ameninţă, ce ai făcut aseară la emisiune?». Mi-a povestit că printre subiectele emisiunii se afla şi Simu, om despre care s-a afirmat în emisiune că ar fi o interfaţă a lui Băsescu apropo de retrocedări şi că acolo ar fi banii lui Traian Băsescu. Atunci am înţeles de unde venea nervozitatea fostului preşedinte“, a povestit Cozmin Guşă în emisiunea de la Realitatea TV.

Rareş Bogdan a vorbit despre implicarea SIE

Jurnalistul Rareş Bogdan a comentat subiectul Horia Simu şi joi seară, la câteva ore după ce omul de afaceri a fost arestat. Rareş Bogdan a povestit: „Eu am vorbit în luna noiembrie de acest băiat (n.r. - Horia Simu). Dimineaţa, domnul Cozmin Guşă a fost chemat să i se atragă atenţia că eu vorbesc foarte mult. S-a cerut tot ce se putea despre mine şi i s-a spus să mă potolesc pe subiectul Horia Simu. Pentru că subiectul Horia Simu este un cap de pod care duce la generali din Serviciul de Informaţii Externe. Alo, domnu' Mihai Răzvan Ungureanu! Vedeţi că mie în noiembrie mi s-a spus să mă potolesc pe subiectul Horia Simu pentru că anumiţi adjuncţi ai Serviciului pe care dumneavoastră cu onoare îl conduceţi sunt implicaţi în asta. Eu vreau să ştiu dacă este aşa. Domnul Guşă vă poate spune mai multe pentru că a fost chemat şi după aia a venit la mine şi mi-a spus: «Ce ai făcut aseară, că au înnebunit ăia!».

Nu e SIE, e Băsescu

Cozmin Guşă spune acum că, de fapt, nu era vorba de implicarea Serviciului de Informaţii Externe, ci doar de Traian Băsescu: „Ofiţerul sau instituţia la care se referea Rareş Bogdan în emisiune era de fapt strict Traian Băsescu, dacă presupunem ca o fi şi el ofiţer, dacă nu, este cetăţeanul Traian Băsescu, fostul preşedinte al României. Rareş Bogdan a făcut o deducţie logică că nervozitatea lui Traian Băsescu s-ar fi datorat acestor lucruri pe care el le-a spus despre Simu atunci. De aia mă şi gândesc că suta aia de milioane cine ştie cum s-a împarţit, dar e treaba procurorilor să deducă acest lucru. Nu e implicată nicio instituţie a statului, niciun ofiţer activ dintr-un serviciu secret în ce s-a devoalat acolo“, a explicat Cozmin Guşă.

Omul de afaceri Horia Simu a fost reţinut joi de procurorii anticorupţie într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil din Bucureşti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro. Simu îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. El este acuzat că a obţinut o despăgubire de 128 de milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, în condiţiile în care valoarea reală a terenului în cazuă ar fi fost mult mai mică.

CITITI ŞI: Omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite