Costică Argint, extrădat de italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Argint este condamnat în România pentru ultraj
Costică Argint este condamnat în România pentru ultraj

Fostul lider al lumii interlope din Vrancea, Costică Argint (53 de ani), urmează să fie extrădat de autorităţile italiene după ce a fost ridicat de carabinieri direct din locuinţa sa din Tivoli, la 22 decembrie 2009.

Argint a fost condamnat în România, în 2002, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, vătămare corporală gravă, violare de domiciliu şi tulburarea liniştii publice.

Astfel, Curtea de Apel din Galaţi, în baza unei sentinţe irevocabile, emisă pe numele lui Costică Argint, a solicitat Curţii de Apel din Roma arestarea de urgenţă a infractorului român.

Acesta a fost condus, imediat după arestare, la închisoarea Rebibbia din Roma, unde se află închis şi în prezent, aşteptând punerea în aplicare a formalităţilor de extrădare din partea autorităţilor italiene.

În 2008, Argint, care se recomanda drept preşedintele unei asociaţii a refugiaţilor politici de etnie rromă, s-a întâlnit personal la Roma cu fostul premier Tăriceanu, care l-a felicitat pentru modul în care apără drepturile ţiganilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite