FOTO VIDEO Protest în faţa Parlamentului faţă de votul pe legile Justiţiei: Câteva sute de oameni strigă „Justiţie, nu corupţie!“ şi „Hoţii, hoţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Câteva sute de persoane au protestat, miercuri seară, în faţa Parlamentului, după decizia parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR de a vota modificările la legile Justitiei, în contextul în care PNL si USR au cerut amânarea şedintei, apelând la proteste cu pancarte chiar în plenul Parlamentului. Mitingul a fost organizat de comunitatea „Corupţia ucide” care a anunţat pe Facebook un protest sub titlul „HAI La Parlament ! ACUM! #faraviolenta“.

UPDATE Joi, ora 07.00 Noi manifestaţii sunt anunţate, pentru joi, la Parlament, faţă de modificările le legile justiţiei. Fostul ministru Vlad Voiculescu a lansat un apel către români să meargă să protesteze la Parlament, unde se află „o gaşcă de golani cu gura mare care călăresc ţara de ani de zile şi vor să şi-o treacă pe persoană fizică fără a mai fi deranjaţi“.

UPDATE 24.00 După mai bine de şapte ore, protestele s-au încheiat aproape de miezul nopţii. În ultima oră numărul protestatarilor ajunsese la circa 400 de persoane, iar numărul jandarmilor a fost suplimentat în contextul în care parlamentarii au început să părăsească clădirea parlamentului.

UPDATE: 23.15 Protestele din faţa Palatului Parlamentului contiună, protestatarii, în număr de circa 500 de persoane acum, fluieră maşinile parlamentarilor ce părăsesc clădirea parlamentului. Deputaţii USR au venit în faţa protestatarilor, unde au fost primiţi cu aplauze.

"Vă mulţumim, contează foarte mult să veniţi aici, măcar am reuşit să nu avem votul final. Este performanţa tuturor că nu s-a ajuns la vot. Este trist că se întâmplă în aceste zile, în care regele a murit. Mesajul a fost de decenţă, dar domnul Dragnea dăduse ordin să se profite de aceste momente, sperând că societatea nu va reacţiona", a spus liderul USR, Dan Barna.

UPDATE 21:45 Purtătorul de cuvând al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, la Digi24, referitor la incidentul dintre protestatari şi un şofer, că „au fost tensiuni“ generate de faptul că oamenii au vrut blocheze traficul rutier, iar forţele de ordine au redirecţionat protestatarii spre zona în care se pot manifesta fără probleme. Enache a mai spus că Jandarmeria nu va tolera manifestări violente, nu este de acord cu blocarea căilor de comunicaţii şi că nu este permisă perturbarea funcţionării activităţii instituţiilor publice. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a precizat că la faţa locului sunt suficiente echipaje pentru a putea gestiona orice situaţie ar putea apărea.

UPDATE 21:05 Câteva sute de oameni manifestează şi la Cluj.

UPDATE 20:50 Numărul protestatarilor se ridică la peste o mie potrivit unor relatări de la faţa locului. Alte informaţii fixează numărul manifestanţilor la circa 500.

UPDATE 20:44 Protestatarii au revenit pe trotuar, la insistenţele jandarmilor. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor şi striga „PSD, ciuma roşie“

UPDATE 20:35 Numărul manifestanţilor a ajuns la câteva sute. Oamenii au blocat  temporar traficul rutier în faţa intrării dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului.

Un incident a avut loc când o maşină a ieşit din curtea Parlamentului. Maşina s-ar fi oprit pe trecerea de pietoni, iar câţiva protestatari au acuzat că şoferul ar fi vrut să-i lovească. Şoferul a declarat, potrivit digi24, că doar a oprit şi nu avea nicio intenţie să lovească pe nimeni. Poliţistul care era în zona l-a testat pe şofer pentru a vedea daca a consumat alcool. Testul a ieşit negativ.

Incidentul a fost aplanat repede.

Protestatarii scandează  “Iordache, Iordache, eşti un lache!, Clan mafiot, să vina DIICOT!” şi “Elicoptere pentru hahalere“.

UPDATE 19:15 Circa 100 de manifestanţii adunaţi în Parcul Izvor, în faţa Parlamentului, huiduie, suflă în vuvuzele şi strigă lozinci împotriva Guvernului: "Hoţii", "Justiţie, nu corupţie" şi "Dragnea la puşcărie".

UPDATE 18.50 Câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului.Aceştia strigă: „Hoţii, hoţii!” şi „Să vă graţiaţi, nu aţi fost votaţi!”

Anunţul „Corupţia ucide”

Evenimentul este anuntat pentru ora 19.00. Un eveniment similar este anunţat şi la Cluj. „Cluj, sună-ţi Parlamentarul! APEL pentru Justiţie, nu Corupţie!”

Comunicatul Coruptia ucide:

„Hai in stradă! Apărăm democraţia!

În acest moment legile Justiţiei sunt votate în Plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului.

Urmăriţi liveurile din timpul dezbaterii şi dacă consideraţi că trebuie să ieşiţi in stradă ca să apăraţi statul de drept acum este momentul.

Ne vedem la Parlament!

P.S. : Facem apel către toţi cetăţenii :

FARA VIOLENŢĂ!!!

Fiecare persoană este raspunzatoare de faptele sale şi va răspunde în faţa legii.”

Dezbaterile din Parlament

Camera Deputaţilor a început luni dezbaterea pe articole a modificărilor aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respingând toate solicitările partidelor de opoziţie de retrimitere la comisie a actului normativ şi de sesizare a Comisiei de la Veneţia.

La un moment dat, şedinţa a fost întreruptă după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite