Prima zi de carantină totală în România. Militarii români patrulează pe străzi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o oră de la intrarea în vigoare a carantinei în România, militarii au ieşit în stradă. Armata Română are misiunea a ajuta Poliţia şi Jandarmeria să menţină ordinea publică. În plus, militarii vor verifica respectarea de către cetăţeni a interdicţiei de circulaţie.

GALERIE FOTO

Mai multe Humvee au apărut în centrul Capitalei, în Piaţa Unirii. Autorităţile spun că nu există motive de panică, militarii fiind prezenţi în stradă doar ca ajutor pentru poliţişti.

Politisti si jandarmi controale piata Unirii cronavirus FOTO Inquam Photos / George Calin

„Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi! Militarii Batalionului 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu" au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Începând cu ora 12.00 au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie pe durata stării de urgenţă. Ieşiţi doar dacă aveţi urgenţe şi nu uitaţi să aveţi la voi documentul de identitate şi adeverinţa sau declaraţia pe proprie răspundere”, a transmis MApN pe pagina de Facebook.

„Salut faptul că armata este implicată în această bătălie. Era absurd să ţii zeci de mii de soldaţi în cazărmi când va fi o nevoie acută de personal pentru implementarea acestor măsuri. Nu mă refer doar la impunerea măsurilor restrictive, dar sunt necesare soluţii logistice pentru persoanele de peste 65 de ani, cărora acum le este interzisă complet părăsirea locuinţei. Cine îi va ajuta, cine le va aduce medicamente, pentru că nu toată lumea are nepoţi. Vorbim de 16% din populaţia ţării, adică circa 3,5 milioane de oameni. Altfel, totalul de peste 750 de cazuri respectă modelul matematic al unei creşteri a cazurilor cu 22%/zi, aşa cum a fost ea înregistrată în Italia. Cu cât numărul de teste va creşte, este de aşteptat să avem şi o creştere a numărului de cazuri. Aceste cifre ne vor spune cât de repede ne apropiem de Italia. Dacă în acest moment avem 20 de zile în faţă, s-ar putea să aflăm că avem doar 10 în realitate. Stăm cu ochii pe grădina lor, pentru că ce se va întâmpla la ei se va întâmpla şi la noi”, este de părere Sorin Paveliu, expert în politici publice de Sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite