Coronavirus. Mai mulţi români de pe vasul Diamond Princess revin, vineri noapte, în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasageri de pe Diamond Princess pleacă din port cu un autobuz 19 februarie 2020 FOTO EPA-EFE
Pasageri de pe Diamond Princess pleacă din port cu un autobuz 19 februarie 2020 FOTO EPA-EFE

Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess ancorată în portul Yokohama, vor reveni, vineri noapte, în ţară, a declarat Raed Arafat. La bordul vasului au fost 17 români, dintre care doi sunt infectaţi cu noul coronavirus. Cei doi sunt trataţi în Japonia.

 Românii care vor debarca fac parte dintr-un grup de aproape 500 de oameni care nu au simptome.

„Românii evacuaţi de pe vas vor ajunge la noapte în România”, a declarat, vineri, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, pentru Mediafax.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Românii, la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, vor fi evacuaţi de două avioane ale Italiei, trimise special la Yokohama. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

La bordul navei Diamond Princess au fost iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti. Doi dintre românii care lucrau la bord au fost infectaţi între timp şi sunt spitalizaţi în Japonia. 

MAE a trimis, joi precizări cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în Japonia.

”Prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană.  Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.

”Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, a mai transmis MAE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite