Copilul salvat din puţ se recuperează uimitor şi aşteaptă să fie externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
50 de pompieri s-au luptat să-l scoată în viaţă pe băieţelul de doi ani
50 de pompieri s-au luptat să-l scoată în viaţă pe băieţelul de doi ani

Deşi nimeni nu i-a dat vreo şansă, copilul de aproape 2 ani care a fost salvat pe 25 aprilie, de pompieri, dintr-un puţ în care a stat mai bine de zece ore, se simte bine şi aşteaptă să fie externat. „Copilul se joacă, este vesel, aleargă prin salon” susţine purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Peste 50 de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-au chinuit, acum zece zile, să scoată în viaţă, copilul de nici doi ani, blocat într-un puţ îngust, la o adâncime de 16 metri, în localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman. Pentru pompierii teleormăneni a fost cea mai dificilă intervenţie de salvare din ultimii zece ani. 

Specialiştii consideră că vindecarea copilului este un miracol  

După ce a fost salvat copilul a fost internat în stare gravă. Iniţial a fost intubat şi conectat la aparate, iar în urmă cu o săptămână a fost detubat fiind ajutat să respire cu ajutorul unei măşti de oxigen. Din cauza apei pe care a înghiţit-o şi a faptului că într-un plămân au fost descoperiţi germeni, medicii se temeau de apariţia unei infecţii pulmonare. Din acest motiv, copilul a fost ţinut o săptămână la Terapie Intensivă, înainte să fie mutat la Secţia Pediatrie. 

”Ca medici vedem minuni. Copilul acesta este o minune. În curând va putea fi externat” declară Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" , profesor Dan Enescu.

În prezent, copilul urmează tratament pentru bronhopneumonie, primeşte antibiotic, inhalant pentru respiraţie şi medicamente pentru tuse, conform purtătorului de cuvânt al spitalului. Băieţelul este supravegheat de echipa medicală, care va stabili şi data externării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite