Copil omorât de leagănul primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Cristian Văduva, un băiat în vârstă de şase ani, a fost strivit ieri de balansoarul în care se juca împreună cu doi prieteni. Reprezentanţii Primăriei Târgovişte spun că leagănul pentru copii a fost construit fără sisteme de fixare.

Paul a fost strivit de un balansoar, ieri, în jurul orei 15.00, într-un parc situat în centrul oraşului Târgovişte, în spatele Complexului Muntenia.

„Trei copii se dădeau în leagăn. Şi-au făcut vânt prea tare şi, din balans, au căzut. Scheletul leagănului s-a răsturnat peste ei. Abia după ce a fost ridicat balansoarul mi-am dat seama de nenorocirea care s-a întâmplat. De multe ori mi-am spus că balansoarul acela va omorî pe cineva, se mişca, era pus pe pământ, nu înfipt în pământ. Trebuia cimentat, ca să stea fix", a spus Ana, martoră la eveniment.

Prietenii lui Paul au plecat imediat să-i anunţe pe părinţii acestuia, în timp ce alţii au chemat salvarea. Părinţii, care locuiesc în apropierea locului de joacă, au înlemnit la vederea trupului însângerat. „A fost omorât de un leagăn", repetau fără nicio noimă cei doi şi plângeau în hohote.

Nu a putut fi salvat de medici

Personalul de pe ambulanţă, care a ajuns în parc în câteva minute, a încercat în zadar să-l readucă la viaţă pe Paul. „Am găsit copilul în stop cardio-respirator, am încercat să-l resuscităm timp de 30 de minute", a spus doctor Ciprian Ogescu, medicul de pe ambulanţa care a intervenit la locul tragediei.

image

Parcurile au fost amenajate de angajaţii Primăriei Târgovişte. „Leagănele sunt puse de către şantierul Primăriei. Am discutat acum cu directorul şantierului, care mi-a spus că tehnologia după care sunt construite aceste părculeţe este fără fixare.

Normal ar fi trebuit să fie fixate, dar asta este tehnologia după care funcţionează. Nu se prind cu nimic", a spus inginerul Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte. Poliţia aşteaptă rezultatele necropsiei şi a început o anchetă pentru a stabili vinovatul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite