Copil născut în alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 19 ani din Făgăraş a adus pe lume, miercuri, un băieţel perfect sănătos într-un magazin din localitate. Personalul de pe Salvarea sosită la faţa locului a hotărât ca naşterea să aibă loc printre conserve pentru a nu pune în pericol viaţa copilului.

Anca Mircea (19 ani) le vindea narcise trecătorilor când au apucat-o durerile facerii. Când a simţit că e pe cale să nască, s-a refugiat în cel mai apropiat magazin.

Cel mai gras om din judeţ a fost scos din spital de 20 de pompieri

Învăţătoarea rasistă, obligată să plătească daune de 10.000 de euro

„Protestatarii cu suzete“ au plâns în faţa prefecturii

„A intrat pe uşă cu o viteză de-am zis că-mi dărâmă tejgheaua. Era foarte speriată şi mă ruga s-o ajut să nu-i moară copilul. Era o fată slăbuţă, nici măcar nu i se vedea burta. Pe moment am crezut că glumeşte, dar m-a rugat să vin mai aproape şi mi-a arătat că i se rupsese apa, iar capul copilului era vizibil prin blugi. Era disperată să nu păţească ceva cel mic, şi îmi zicea: «Doamnă, ajută-mă să nasc pentru că nu vreau să-mi moară copilul». De panică nici nu reuşeam să-mi aduc aminte numărul de la Salvare. Am ţinut-o pe tânără de vorbă să nu i se facă rău şi o îndemnam să strângă de marginea vitrinei pentru că avea dureri", a povestit Elena Cristina Titilincu, vânzătoarea din magazinul alimentar.

Citeşte şi:

AUDIO Ghidul şpăgii în maternitate

Iaşi: Naşteri „la negru“ în maternitate



Vânzătoarea a reuşit să sune la 112, iar când a ajuns ambulanţa, copilul era aproape tot ieşit în blugii mamei.

,,Naşterea s-a produs în câteva secunde şi mama nici n-a avut timp să strige. Norocul ei a fost că era îmbrăcată în pantalon altfel copilul risca să-i cadă pe ciment, atât de rapid s-a produs totul", a spus Elena Titilincu.

Vrea să-i fie naşă

Femeia spune că au venit trei bărbaţi de la Ambulanţă care au zis că pun în pericol viaţa copilului dacă o scot pe femeie din magazin. Au întins-o pe jos, au scos copilul şi i-au tăiat cordonul ombilical. „L-au aspirat şi l-au înfăşat aici, în magazin. Consider că este o binecuvântare de la Dumnezeu că acest copil a venit pe lume tocmai în magazinul nostru. Sunt sigură că acest lucru ne va aduce noroc.

I-am spus fetei să nu mă uite pentru că vreau să botez copilul", a adăugat vânzătoarea. Anca Mircea şi bebeluşul au fost transportaţi la Maternitatea Spitalului Municipal Făgăraş, unde au primit tratament de specialitate. Medicii au luat măsuri ca naşterea în mediul nesteril să nu afecteze fătul.

„Tânăra a născut un băiat perfect sănătos, de 2,5 kilograme şi 48 de centimetri. Deşi are doar 19 ani, mama este la a doua sarcină. De aceea nu-mi explic de ce a fost luată prin surprindere şi de ce nu a fost la niciun control ginecologic pe durata sarcinii. Copilul este la incubator şi se află sub tratament pentru că a fost născut în afara spitalului şi este o procedură standard în astfel de cazuri", a declarat Camelia Obogeanu, medic specialist la Secţia de Neonatologie.

Nume de floare

Proaspăta mămică este încă în stare de şoc şi copleşită de emoţii. Deşi ştia că este în luna a noua, ea susţine că nu se aştepta să nască. ,,Nu aveam nicio durere. Până la ora 11.00 reuşisem să vând numai cinci bucheţele de narcise. Dintr-odată am simţit o durere puternică şi am intrat în magazin.

Copilul era deja între picioarele mele şi am simţit că nu mai aveam burtă. Naşterea a decurs foarte uşor, chiar mai uşor decât cea pe care am avut-o în maternitate cu primul copil. Sunt fericită că am un băieţel şi sper să fie cu noroc", a povestit Anca Mircea. Pentru că femeia vindea narcise înainte să nască, băiatul va fi botezat Narcis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite