Copil chinez, bătut într-o tabără de reabilitare a dependenţilor de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil chinez, bătut într-o tabără de reabilitare a dependenţilor de internet
Copil chinez, bătut într-o tabără de reabilitare a dependenţilor de internet

Un adolescent de 14 ani a fost adus în stare gravă la spital după ce a fost bătut într-o tabără de reabilitare a dependenţilor de internet din sud-est-ul Chinei, informează AFP.

Incidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce un alt adolescent a ucis în bătaie într-o tabără de acelaşi gen din sudul ţării.

Pu Liang, cel mai recent copil agresat într-o tabără destinată dezvăţării de jocurile video online, suferă de insuficienţă renală după ce a fost bătut, în mai multe reprize, într-o tabără din Sichuan, conform China Daily. 

"Fiul meu a fost grav rănit după ce a fost lovit de trei ori de un responsabil al taberei şi de mai mulţi elevi", a spus tatăl copilului agresat.

Centrul de instruire şi educaţie anti-tradiţională, în care se afla copilul recent agresat, a fost închis de autorităţile chineze. Responsabilii taberei, reţinuţi de poliţie, au negat orice agresiune asupra copilului în vârstă de 14 ani.

În cazul copilului decedat în urmă cu câteva săptămâni, concluziile autopsiei au fost că victima a murit din cauza bătăilor primite.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut de Asociaţia de internet a tinerilor chinezi, peste 10 din 100 de milioane de adolescenţi chinezi sunt dependenţi de internet, iar în toată ţara sunt aproximativ 400 de centre de reabilitare pentru acest gen de "afecţiune".

Luna trecută, ministrul Sănătăţii din China a interzis folosirea electroşocurilor în tratamentul dependenţei de internet, potrivit NewsIn.

Experţii medicali chinezi au pledat pentru adoptarea unor legi şi reglementări specifice, care să supervizeze activitatea taberelor unde părinţi îşi trimit copiii pentru a-i ţine departe de computere şi de internet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite