Copil cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului adus cu elicopterul SMURD în Capitală după ce a căzut în oala cu ciorbă. Medic: „E pansat, în stare gravă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de un an şi unsprezece luni din judeţul Gorj a fost adus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a alunecat şi a căzut într-o oală cu ciorbă fierbinte. Copilul este în stare gravă, prezentând arsuri pe fese, coapse şi trunchi. „E o arsură tipică de cădere”, e explicat medicul Raluca Alexandru pentru „Adevărul”.

Copilul a fost adus, în jurul orei 14.40 la unitatea sanitară din Capitală, prezentând arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. 

„Copilul e în stare gravă, cu risc de complicaţii, deocamdată a fost pansat şi vom vedea dacă îl vom opera în următoarele zile. Nu este intubat şi respiră de unul singur. Arsurile sunt pe fese, coapse, trunchi, mai puţin pe faţă. Facem tot ce se poate ca el să fie bine, dar va sta o lună în spital, cel puţin”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Potrivit specialiştilor, micuţul a fost dus iniţial la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti după ce părinţii lui au chemat ambulanţa, însă medicii de acolo au decis transferul în Capitală. 

Dosar penal deschis de procurori

Între timp, medicii au semnalat cazul la Poliţie, iar poliţiştii care vor începe o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu băiatul şi cine este vinovat. 

Din primele informaţii, minorul, în timp ce se afla în bucătăria locuinţei din localitatea Berleşti, s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut într-un recipient cu lichid fierbinte, care fusese coborât de pe plită cu puţin timp înainte.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. „Avem săptămânal cazuri de copii care se opăresc cu ciorbă, cafea, apă fiartă. Suntem obişnuiţi cu astfel de arsuri. Problema este că de fiecare dată atragem atenţia şi spunem să nu se mai lase pe jos obiectele fierbinţi. N-ai cum să prinzi copilul într-o fracţiune de secundă. Semnele lăsate de arsuri depind foarte mult de profunzimea acestora”, a completat medicul Raluca Alexandru. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite