Controale în Capitală: lipsa hidranţilor, căi de evacuare îngustate printre neregulile găsite în cluburi şi restaurante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Materiale de lemn neignifugate, lipsa hidranţilor, căi de evacuare îngustate cu materiale combustibile, deschiderea uşii de evacuare în sens invers direcţiei spre exterior sunt printre neregulile găsite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov în urma controalelor în cluburi, discoteci, restaurante şi săli de cinematograf.

În perioada 5 – 9 noiembrie, ISU Bucureşti - Ilfov a controlat 33 de cluburi, discoteci, restaurante, săli de cinematograf şi mall-uri. Potrivit unui comunicat emis de ISU Bucureşti 0 Ilfov, în urma acestei acţiuni au fost găsite 129 de deficienţe privind cerinţele de securitate la incendiu, 30 de operatori economici fiind amendaţi cu 205.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă emis marţi.

Conform documentului citat, în unele dintre localurile controlate au fost găsite, printre nereguli, căi de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile, uşă de evacuare care se deschidea în sens invers direcţiei de deplasare a persoanelor către exterior, materialelor din lemn neignifugate, la plafon sau pe scara de evacuare, lipsa hidranţilor interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, exploatarea conductorilor electrici neprotejaţi corespunzător şi neefectuarea verificărilor periodice la instalaţiile de gaze şi de electricitate.

Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Acţiunea inspectorilor ISU a avut loc în contextul în care angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov sunt acuzaţi că ar fi permis funcţionarea clubului Colectiv fără ca localul să aibă aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu.

Pe 30 octombrie, un incendiu a izbucnit în clubul Colectiv, iar bilanţul persoanelor decedate a ajuns marţi la 48. Alte aproximativ 150 au fost rănite, fiind internate în spitale din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite