Controale anti-COVID fără uniformă. Din ce motiv au hotărât poliţiştii să dea amenzi în civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Poliţia va face controale în civil pentru a-i depista şi amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale.Decizia a fost luată după ce autorităţile au constatat că mulţi oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forţe de ordine, dar le ignoră în absenţa acestora.

Astfel, 20% dintre poliţişti vor face controale şi vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma, potrivit surselor citate.

De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare va fi operaţionalizat astfel încât să poată fi primite şi fotografii sau înregistrări video. Pe baza acestora vor putea fi date amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancţiuni.

Numărul la care cetăţenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.

Poliţia Capitalei, cu sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale a efectuat, sâmbătă, controale în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, magazine de cartier, mijloace de transport în comun, dar şi în zona de taximetrie. Aceştia au atras atenţia  asupra situaţiilor în care la vederea poliţiştilor, oamenii îşi ridică masca şi o poartă în mod corespunzător, ca imediat după ce poliţiştii părăsesc perimetrul, să lase jos masca. Transmit un apel la responasabilitate şi la purtarea corespunzătoare a măştii  de protecţie sanitară pentru a ne proteja sănătatea noastră dar şi a familiilor noastre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite