Contract de la CJ Teleorman pentru Tel Drum de 13 milioane de lei, deşi firma este în insolvenţă şi vizată în două dosare penale

Contract de la CJ Teleorman pentru Tel Drum de 13 milioane de lei, deşi firma este în insolvenţă şi vizată în două dosare penale

Consiliul Judeţean Teleorman a atribuit miercuri Tel Drum, firmă aflată în insolvenţă, un contract de 13 milioane de lei pentru modernizarea unui drum judeţean, arată datele din sistemul SEAP. Asta deşi Tel Drum este urmărită penal într-un dosar şi trimisă în judecată în altul, iar Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, alături de şefii firmei, într-un dosar separat, dar tot privind activitatea companiei.

Este vorba de un contract pentru modernizarea DJ 612 Călineşti (DJ 703) – Antoneşti km 48+080 – 55+594 (7,514 km). Valoarea totală a contractului este de 13.030.746 lei, fără TVA, potrivit Hotnews.

”Durata contractului este de minim 60 de luni si cuprinde: 2 luni perioada de proiectare, 10 luni perioada de executie a lucrarilor, 12 luni (perioada necesara obtinerii acordurior/ avizelor/aprobarilor necesare precum si perioada de iarna estimata) si minim 36 de luni perioada de garantie a lucrarilor (ce poate creste la 72 de luni in functie de perioada de garantie ofertata in cadrul factorilor de evaluare). Durata contractului poate varia in functie de perioada de garantie ofertata”, se spune pe site-ul SEAP.

Compania Tel Drum a câştigat şi în ianuarie un contract de la Consiliul Judeţean Teleorman, în valoare de 10 milioane de lei. Potrivit publicaţiei Liber În Teleorman, lucrările vor fi făcute la drumuri care au apărut într-un raport OLAF.

Tribunalul Teleorman a dispus, în ianuarie 2018, deschiderea procedurii de insolventa a Tel Drum, firmă despre care s-a speculat că este controlată de Liviu Dragnea.

Persoana juridică Tel Drum este urmărită penal într-un dosar DNA privind fraude cu fonduri europene şi trimisă în judecată într-un alt dosar, privind tot finanţări UE.

DNA a anunţat în noiembrie 2017 că a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea şi şefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, în legătură cu reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri UE. DNA arată într-un comunicat că dosarul s-a constituit în urmă unei sesizări a OLAF. Procuroriispun că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înfiinţat în 2001 un grup infracţional organizat "care acţionează şi în prezent", format din funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri. DNA arată că acest grup infracţional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donaţii ale membrilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: